Opinió

opinió

Quan no es pot viure amb wifi

Anar a comprar o portar els fills a l’escola és tota una odissea

Hi ha vegades que la tecnologia en lloc de fer-nos la vida més fàcil ens fa emmalaltir. Tinc una amiga que ha descobert que és hipersensible a tota mena de radiacions. Quan s’hi exposa li passen moltes de les coses que s’expliquen en un informe de l’Agència de Salut Pública de Barcelona (2019). Aquest document conclou que les persones afectades d’hipersensibilitat electromagnètica (EHS) troben moltes dificultats per rebre atenció sanitària i que “pateixen aïllament social, professional i familiar”. La mateixa memòria afirma que els efectes tèrmics per exposicions agudes a camps electromagnètics estan plenament acceptats i que quan un afectat s’exposa a camps magnètics estàtics, pateix efectes en l’organisme com ara: vertigen, nàusees, sabor metàl·lic a la boca, canvis de la pressió arterial i en la freqüència cardíaca, pèrdua de memòria, problemes de concentració o disminució de la coordinació entre l’ull i la mà. De moment, és una malaltia incurable.

Mai no hi havia pensat gaire, fins que ella ha descobert que és això el que li passa per culpa d’estar radiada, i per tant, patint aquests efectes no pot portar una vida corrent. Tenir una malaltia d’aquestes característiques, de les quals es parla molt poc, condiciona el dia a dia dels pacients. Viuen permanentment esquivant radiacions, i per tant reduint-se, de forma notable, les seves possibilitats de “tenir una vida normal”, de quedar per anar a sopar o per fer un cafè, o per anar de botigues o per anar a una biblioteca o al cinema o al teatre. Anar a comprar o portar els fills a l’escola és tota una odissea, i fins i tot es pot sentir radiada si va a caminar per una muntanya o una platja, que no estiguin lliures d’antenes o repetidors (i costa tant trobar-les!). Es pot teletreballar, això sí, però evidentment amb una connexió a internet per cable i en un entorn protegit i degudament aïllat de radiacions, cosa que no és senzilla. Sortir de l’aixopluc de casa, que s’ha convertit en un espai no radiat (i per tant, on s’ha hagut de destinar una important inversió econòmica) és un repte feixuc i perillós.

No som conscients de la quantitat de radiacions que formen part de la nostra vida connectada fins que coneixem algú que es posa malalt per culpa de tantes ones.

Avui m’ha semblat adient pensar en tu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia