Opinió

Marea alta

Les masses sempre piquen

Venint de la pandèmia i l’aturada econòmica que va acompanyar les restriccions, en un context general d’incertesa, aconseguir una bona temporada turística ha permès que alguns empresaris del sector respiressin més tranquils. La gent té ganes de sortir i les destinacions de proximitat han estat aquest any molt valorades.

A les Balears, la temporada ha estat més que bona. I que diguin el que vulguin. És com si, de sobte, les xarxes socials haguessin permès descobrir una illa que havia romàs a les fosques per al turista de proximitat. Alemanys, britànics, francesos, italians, holandesos i catalans s’han retrobat aquest estiu a les cales més buscades de les xarxes i han provocat grans col·lapses de trànsit i paisatges insòlits en cales de moda. Tots volen el mateix: compartir la foto d’aigües turqueses enmig d’un fons idíl·lic. I tots hi van en massa! Idíl·lic! Les masses sempre piquen i les illes són finites.

L’aigua és el recurs més important quan l’entrada de gent no té límits. A les illes no hi ha rius, no hi ha llacs, no hi ha glaceres... Només aigua de pluja i dessaladores. Tanqueu l’aixeta quan us renteu les dents o us ensaboneu. Tanqueu l’aixeta quan renteu els plats. Tanqueu l’aixeta quan tingueu l’hotel ple... És l’hora de tancar l’aixeta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia