Opinió

opinió

Preparem-nos

Més de 3.600 estudiants de batxillerat de les comarques gironines s’examinaran

Segur que molts de vosaltres us heu emocionat quan heu llegit el títol. M’emociona que ho hàgiu pensat. Ja m’enteneu, oi?

Però avui, més enllà de les estratègies des de l’exili, vull dedicar aquest article a tots els joves estudiants que, amb el final de segon de batxillerat, tanquen una etapa i es preparen per pujar un grau més en la seva formació.

I entre ells, el teu fill, la teva filla. El fill o la filla que creus que encara depèn de tu, a qui creus que li falta la maduresa necessària per prendre les seves pròpies decisions i que no veus prou adult per a començar aquesta nova etapa.

Però t’equivoques. Ens equivoquem. Perquè aquests estudiants han viscut ja, i esperem que així sigui, els pitjors anys de la seva vida, marcats per una crisi global i una pandèmia mundial.

El resultat: que molts d’ells ho han superat amb molt bona nota. I això ja és, de per si, una mostra i un indicatiu que estan preparats, i que poden afrontar molts dels entrebancs que els vindran a partir d’ara. No sé com ho hauríem entomat molts de nosaltres a la seva edat. Ningú els ha pogut ensenyar com plantar cara a les dificultats de fer-se grans tancats a casa, sense la possibilitat de desenvolupar allò que és el motor del creixement, especialment en aquesta edat: les relacions socials.

Aquests darrers dies n’hi ha que ja s’estan preparant per a la temuda selectivitat, o com es diu formalment, per a les proves d’accés a la universitat, les PAU. Els pròxims dies 14, 15 i 16 de juny, més de 3.600 estudiants de batxillerat de les comarques gironines s’examinaran. Us examinareu. D’altres hauran optat, haureu optat, per fer un cicle formatiu superior, per una formació professional o per una formació equivalent. No defalliu!

El nostre futur es troba, en part, en les vostres mans. El nostre futur i el vostre. Certament, hi ha moltes coses a millorar, però hem de posar en ells la nostra confiança. Nosaltres hi som i hi serem per acompanyar-los. És la nostra responsabilitat i deure. Això no obstant, ha de ser, també, la nostra mostra d’amor innegociable per qui ha de fer d’aquest món un món millor.

Molta sort a totes i a tots. I molts encerts en la vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia