Opinió

A la tres

El visitant

“L’emèrit viurà als Emirats avaladors de Putin i vindrà de visita. Fins i tot el Suprem li retreia els fons opacs en bitllets

El rei emèrit ha decidit quedar-se a viure als Emirats Àrabs i només vindrà a l’Estat espanyol de viatge per veure la família i els seus amics, i s’allotjarà en estances privades i no pas al Palau de La Zarzuela, que es finança amb els pressupostos de l’Estat. No sé si la decisió els ha deixat gaire tranquils, però és per no estar-ho gaire. Joan Carles I continuarà residint i pagant els impostos com fa des del 2021 als Emirats Àrabs (EUA), tot i que allà no existeix l’IRPF que tots paguem aquí. Viu en un estat que no dona suport al bloqueig financer que Occident intenta aplicar al règim rus de Vladímir Putin i que permet el negoci i el comerç internacional en rubles i amb Rússia. El que ha estat durant anys el primero de los españoles no sembla colpit per la guerra d’Ucraïna ni pels dèficit democràtics o d’igualtat de gènere, per exemple, del seu país d’acollida. Quan vingui de visita es pagarà els bitllets i s’allotjarà en espais privats d’amics o familiars. Desconec si passarà gaires dies convidat pel fill. Almenys abans ha tornat els més de quatre milions que devia a Hisenda.

El mateix decret de la fiscalia del Tribunal Suprem que arxivava la investigació a l’emèrit admetia que no havia pogut esbrinar la procedència ni la destinació dels fons de la fundació que presidia el cosí del rei. La fiscalia avisava que la “informació bancària rebuda permet establir que entre el 2014 i el 2018 la Fundació Zagatka, mitjançant transferències bancàries des de les seves posicions financeres en entitats suïsses, va abonar copioses despeses per l’ús d’avions privats i serveis d’allotjament originats per Joan Carles de Borbó i els seus familiars i propers”. Ja hi som amb els maleïts viatges. La petició de la CUP que l’emèrit aprofiti els viatges per explicar-se al Congrés no prosperarà. Com deia Mireia Vehí: “Ja que els tribunals no poden jutjar la malversació de fons que va fer perquè era inviolable, que vingui a les Corts a explicar-se.” Fins i tot qui lidera la majoria que impedirà la compareixença, Pedro Sánchez, li demana més explicacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia