Opinió

De reüll

Periodistes de veritat

Si en l’última dècada les xarxes socials han servit per alliberar la informació i treure el petit periodista que hi ha dins de cada un de nosaltres, també han deixat a la vista algunes (massa) misèries humanes i petits maquiavels capaços de qualsevol cosa per aconseguir clics i seguidors: la idea que la causa s’ho mereix ha generat una nova manera d’entendre la qualitat del producte i posa en perill l’esperit crític que tant va costar de cultivar des dels mitjans de comunicació compromesos durant les últimes dècades del segle passat.

La crisi de la covid-19 va generar a les xarxes gigabytes d’informació on el més difícil era treure’n l’aigua clara. I alguns interessats busquen repetir el patró sobre el conflicte d’Ucraïna, generant missatges contradictoris on l’espectador poc avesat es perd.

La facilitat d’accés a la informació posa de manifest la crisi dels clàssics sistemes de distribució de les notícies, però també fa més necessari que mai el periodista de veritat: el que, acostumat a buscar la veritat en contextos on topen interessos polítics i econòmics, està disposat a anar més enllà de les opinions dels protagonistes. Ni les xarxes ni els mitjans no tenen la veritat absoluta. Per trobar-la cal escoltar periodistes (en plural) de veritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia