Opinió

A la tres

Chanel núm. 265

“El Senat debatrà el tema d’Eurovisió abans que la llei de l’habitatge, els Jocs o els drets d’un diputat autonòmic

El Senat avaluarà el sistema de votació del concurs Benidorm Fest, que el cap de setmana passat va elegir per votació ponderada, entre popular i d’un jurat, la cançó que representarà RTVE en el festival Eurovisió. El triomf de Chanel ha encès els ànims territorials a l’Estat. El PP, En comú Podem, el BNG, entre d’altres, duran la qüestió al Senat. Ja sembla exagerat que CCOO elevi la votació als òrgans de govern de RTVE, però almenys és el fòrum de debat de l’ens públic. Involucrar-hi els 265 senadors de la cambra alta sembla fora de mira, per curiós que sigui el concurs, que almenys ha aconseguit generar audiència a TV1.

La política cau sovint en la frivolitat immediata, la inconsistència de les xarxes socials o la polèmica per tapar aspectes més importants de la gestió pública. Resulta paradoxal que el Senat acabi debatent abans el concurs televisiu que no pas la llei d’habitatge del govern estatal, que lluny d’evitar desnonaments injustos, acabarà perpetuant vulnerabilitats, o els Jocs d’hivern, vist que una part de l’Estat hi veu un problema territorial, o el dèficit d’infraestructures, o fins i tot els drets d’un diputat autonòmic, al qual la Junta Electoral retira l’acta per un símbol al balcó municipal. La JEC executa les seves decisions i envia les credencials al diputat que ha de substituir Juvillà. Fins i tot l’amenacen de malversació, a ell pel fet d’ocupar un càrrec del qual ha estat inhabilitat o si contracta algun assessor, i també a la presidenta Borràs. Si en el cas de les llicències d’edat, la permissivitat del Parlament indignava, en el cas de Juvillà s’hi resisteix i almenys quedarà palesa la persecució i la limitació de les llibertats democràtiques, no només del diputat, sinó dels electors. Tant que es queixen alguns de la paralització parlamentària, no sé si ja els va bé debatre només el tema d’Eurovisió.

Mentrestant, el Consell de Ministres acorda promoure la ubicació de seus d’organismes estatals fora de Madrid. Més que descentralitzar-les, institucions com el Senat haurien de desaparèixer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia