Editorial

El CAC i la renovació de càrrecs

L’acord del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) sobre el pluralisme polític en els documentals sobre el conflicte entre Catalunya i l’Estat Espanyol no solament està del tot fora de lloc i fa, justament, allò que, previsiblement, intenta denunciar, sinó que és producte de la falta de renovació de l’organisme de control amb una composició que, ara mateix, no respon a l’actual correlació de forces polítiques del Parlament de Catalunya.

Sobre l’acord del CAC, és inaudit que l’organisme regulador vulgui conculcar la independència d’un mitjà de comunicació com TV3 per molt públic que sigui, sobretot si ho fa traient, en certa manera, els fets de context. Com bé denuncia en un insòlit vot particular el president del CAC, Roger Lopacher, els acords de l’organisme que presideix caldria adoptar-los deixant de banda consideracions ideològiques i posicions polítiques, cosa que no sembla que hagi succeït en aquesta ocasió. Tot plegat sembla més, doncs, un pas més en la persecució política de TV3 per part de l’oposició quan és a bastament demostrada la pluralitat de la cadena en els documentals emesos sobre la relació Catalunya-Espanya en els últims tres anys. Faria bé, doncs, l’oposició, de facilitar la renovació de l’organisme en comptes de perdre’s en el camí de l’oportunisme gràcies a una majoria que no s’ajusta a la realitat política.

El cas és un altre exemple de com n’és d’urgent i necessària la renovació no solament del CAC, sinó de més d’un centenar de càrrecs institucionals, entre els quals alguns de molt destacats, com ara el Síndic de Greuges, els components de la Sindicatura de Comptes o els membres del consell d’administració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, caducats des de fa temps. Una situació que s’hauria de desencallar els pròxims mesos si els partits catalans no volen ser comparats amb els espanyols i el cas de la renovació del poder judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia