Editorial

Una Diada per seguir avançant

Catalunya porta més d’una dècada immersa en un procés irreversible de recuperació de la seva sobirania per decidir el seu futur polític en pau, en llibertat i amb democràcia. Com tots els processos històrics, té els seus temps i les seves etapes. La tardor del 2017 en va culminar una marcada per la il·lusió, la participació col·lectiva i la convicció democràtica, que va despullar l’essència autoritària de l’Estat espanyol. Des de llavors, es compleixen quatre anys marcats per la repressió. La Diada d’avui commemorarà com sempre el sacrifici dels que van caure, defensant el país, la terra, la personalitat política, la cultura, la manera de viure i de veure el món, però també recordarà el sacrifici dels líders polítics i socials que s’han passat més de tres anys a la presó, dels que continuen a l’exili i dels milers que encara estan sent fustigats per la persecució judicial, per haver fet essencialment el mateix, seguir el mandat democràtic dels catalans.

El seu compromís és el de tots els que desitgen, treballen o es mobilitzen per aconseguir la independència d’aquest país, però també dels que defensen la seva sobirania per decidir lliurement el seu futur o dels que senzillament defensen la llibertat i la dignitat d’un poble davant el corró d’un Estat que sempre ha preferit utilitzar la força abans que acceptar la seva pròpia realitat plurinacional i que ara pretén reinventar una democràcia al marge de la llibertat i els drets, inclòs el dret a l’autodeterminació. Per això, també a les acaballes d’aquesta maleïda pandèmia, continua sent important mobilitzar-se per seguir expressant la convicció i la determinació d’una Catalunya que no renunciarà a ser ni a decidir; per rebel·lar-se davant el negacionisme i la repressió de l’Estat, davant el bloqueig i la desunió de la política catalana, i davant aquells que esperen narcotitzar aquest procés i reconduir Catalunya a l’ordre autonòmic; i per afirmar que, a pesar de tot, Catalunya continua lluitant i continua avançant per guanyar la llibertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia