Opinió

LA GALERIA

Corona ciao!

De tot el que es diu de la família reial espanyola, l’única cosa que m’interessa és quan es farà realitat la seva volatilització

Estàvem asseguts a la vorera del carrer Concepció de Llagostera, en els anys que els carrers sí que eren nostres, quan el meu amic Ramon (no sé com encara ho és!) va fer el savi i em va engaltar que els Reis eren els pares. Ni m’ho podia creure, ni tampoc ho volia. Com tants altres infants vaig fer orelles de burro i vaig voler mantenir la màgia de la nit de Reis un temps més, i des de llavors m’ha quedat l’ansietat de dormir poc i amb neguit sempre que tinc un compromís d’hora. Quan vaig deixar de creure en els Reis d’Orient començava a saber que vivíem en la dictadura del general Franco, promotor d’una guerra fratricida amb milers de morts i represaliats. Aquest militar sanguinari va ungir com a cap d’estat el borbó Joan Carles, tenint en compte que Alfons XIII, el seu avi, ja havia fugit cames ajudeu-me quan es va proclamar la II República. Els borbons no han aportat res a l’Estat espanyol, només se n’han aprofitat, i en el cas català a foc i sang des de Felip V, el primer d’aquesta dinastia d’aprofitats, cobdiciosos i viciosos. Si en volen un tastet seleccionat llegeixin els dos llibres que el 2013 van publicar aquest diari i Cossetània, amb títols que donen molt de joc: Els Borbons en pilotes i Les pilotes dels Borbons. A altres països europeus també hi ha monarquies parlamentàries, però el paper dels reis i la separació de poders estan molt més ben definits, la qual cosa va obviar totalment Felip VI el 3 d’octubre de 2017, just el dia que més catalans hem sortit al carrer per reclamar el dret a decidir el nostre futur. A Catalunya els borbons només han aportat calamitats, però, i a la resta de l’Estat espanyol, què els han donat? Com ara Ferran VII, un hipòcrita que va trair al poble i que estava obsessionat per les dones com un altre que coneixem massa bé, o la corrupta Isabel II. Els reis de mentida són els únics que m’agraden, i des de molt jove he tingut clar que el poble no hauria de tolerar de cap manera el poder obtingut per suposat llinatge de sang. Seguint amb els borbons, les seves històries amoroses són escandaloses i el mateix Joan Carles va afirmar “jo soc producte de la barreja de mil llets”, per tant, de quin coi de dret parlen quan ja es fa la gara-gara a les princeses. De tot el que es diu des de fa temps de la família reial espanyola, l’única cosa que m’interessa és quan es farà realitat la seva evaporació. Corona ciao!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia