Opinió

LA GALERIA

‘Stop’ al totxo

S’ha d’aplaudir la valentia de la comissió d’Urbanisme de proposar aquesta moratòria que afecta 1.120 hectàrees de la Costa Brava

La moratòria d’un any que ha aprovat Urbanisme de la Generalitat per frenar la construcció a la Costa Brava ha aixecat moltes reaccions positives entre els ecologistes i els que creuen que ja estem prou urbanitzats, i també de negatives, en el sector dels promotors i en els grups d’empresaris que volen tornar a lligar els gossos amb llonganisses. A mig camí hi ha els ajuntaments. Ara es troben amb permisos d’obres concedits que en cas d’anul·lar-se poden comportar indemnitzacions milionàries, i amb el que no es construirà es deixen d’ingressar unes plusvàlues que prou falta fan a les hisendes municipals i que durant els anys del boom de la construcció havien fet ampliar els serveis tècnics municipals, que s’han hagut de redimensionar. El peix es continua mossegant la cua i es confirma, una vegada més, que no hem après res. La crisi desencadenada el segon semestre del 2007, inicialment en l’habitatge, i que per efecte de castell de cartes va continuar en la venda de cotxes, en les caixes d’estalvi... fins a afectar tots els àmbits productius. Anem cap al dotzè any de dificultats econòmiques, una precarietat continuada que no s’ha pogut superar. Des del govern Zapatero, que negava la crisi tot i l’evidència, fins a la inutilitat absoluta dels anys dels governs de Rajoy, l’Estat no ha aportat cap millora industrial, empresarial o tecnològica que hagi permès albirar un futur millor. Ans al contrari, absolutament enrocats en temes determinants com la immigració (els immigrants amb papers han pogut anar a treballar a altres països europeus, ajudant a rebaixar les bosses d’atur) i amb la irresponsable deriva anticatalanista que va culminar amb el 155 i els que vindran, tenim un Estat que no governa i que quan ho fa és per empitjorar l’economia de Catalunya, el principal contribuent a les arques públiques. (Trista, lamentable i esperpèntica fins al moll de l’os la decisió del Parlament extremeny. Tenen miralls, aquesta gent?) Per tot plegat, s’ha d’aplaudir la valentia de la comissió d’Urbanisme de Girona de proposar la moratòria que afecta 1.120 hectàrees de la Costa Brava, i frena noves urbanitzacions com la d’Aigua Xelida o la pedrera de Begur. Algú pensa que al litoral fan falta 3.000 habitatges més? En tot cas, primer s’ha de posar ordre i rehabilitar el parc urbanístic, i una vegada endreçat ja es veurà si fa falta més ciment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia