de set en set

Un, dos, tres, botifarra de pagès!

Són tres temes que ens conviden a fer una gran botifarra a la catalana

El títol correspon a un joc de pati i a una cançó de La Trinca del 1973 amb motiu del 0-5 del Barça, però em va bé com a gest d'escarni a tres temes que ens conviden a fer una gran botifarra a la catalana. Primer. Air Comet ha deixat penjades milers de persones que volien passar el Nadal a casa o anar de vacances. El president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, màxim responsable de la companyia, no solament se n'ha refotut, sinó que continua presidint la patronal. Una vergonya que no té nom. Si vol continuar sumant plusvàlues, la classe empresarial ha de començar a fer bugada. Incomprensible l'actitud del govern espanyol deixant abandonats els seus ciutadans ara que tant vetllen per la unitat de la pàtria.

Segon. Les filtracions habituals sobre la sentència del Constitucional, apunten que deixarem de ser nació per decret. Com es pot mesurar el sentiment de pertinença a un país o a una nació? I que no ens ensarronin més, perquè no és el mateix pertànyer a una nació equiparable a un estat, que a una nacionalitat que, segons la Constitució espanyola, és un territori històric i geogràfic al qual es reconeix una certa personalitat diferenciada. Els polítics, que parin atenció a les properes consultes. Que hi parin atenció.

Tercer. La majoria dels qui encara treballem, ho fem amb el sou congelat, acceptant rebaixes de salari, eros temporals o el que faci falta per mantenir la feina. Ara bé, això no impedeix que molts serveis públics imprescindibles com ara l'electricitat, el butà, el tren o els peatges de les autopistes hagin pujat a partir de l'1 de gener. Potser sí que ha baixat el preu de l'habitatge i l'euríbor faci més accessibles les hipoteques (sempre que es puguin pagar), però per acabar-ho d'adobar al juliol, el tipus general de l'IVA passarà del 16% al 18%. El que dèiem: un, dos, tres, botifarra de pagès!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.