FUTBOL SALA

DIVISIÓ D'HONOR FEMENINA

Aposta per evitar ensurts

El Gironella i el Castelldefels s'han reforçat per afrontar la màxima categoria amb garanties

Sally Shipard, referent al futbol australià, passa a la pista amb club del Baix Llobregat

La màxima categoria del futbol sala estatal femení tornarà a tenir dos representants catalans, el FS Gironella i el FSF Castelldefels. L'ascens del club del Baix Llobregat, que havia baixat feia dues temporades, ha permès que es repeteixi el frec a frec en la lliga entre els dos conjunts, que s'han preparat per al repte. De fet, persegueixen un mateix objectiu: mantenir la categoria sense haver de patir, i per aconseguir-ho s'han reforçat durant l'estiu per estar a punt per al debut en la lliga, el 19 de setembre.

Experiència al Berguedà.

Després de cinc temporades a divisió d'honor femenina, el Gironella és gairebé un clàssic de la categoria. El seu planter prolífic li ha permès mantenir-se entre les millors, a pesar dels patiments de l'ultima campanya quan va caldre esperar la penúltima jornada per certificar la salvació. Per tal d'evitar més angúnies, la plantilla s'ha reforçat amb jugadores experimentades i que ja van vestir la samarreta del Gironella. Es tracta de Marga Mas, procedent del Teccan Logronyo, i Berta Velasco, que la temporada passada va ser subcampiona de lliga amb l'Elx. Completa la llista de fitxatges Miriam Arana, també amb una bona experiència a divisió d'honor després de jugar durant sis anys a l'Hegoalde Tolosa. El duet tècnic format per Xavi Passarrius i Javi Reyes continua al capdavant de la banqueta. El projecte esportiu s'ha vist reforçat per l'acord amb un nou patrocinador, Construccions i Promocions Queralt, que assegura més estabilitat al club. L'equip obrirà la temporada oficial a la seva pista contra el Burela, però abans té programada la presentació oficial al seu pavelló coincidint amb el memorial Gaspar Salada, el 5 de setembre.

Duet d'estrangeres.

Si el Gironella s'ha decantat per reforços ben coneguts, el FSF Castelldefels també ha mirat més enllà de les fronteres amb el fitxatge d'Aline Nunes, coneguda com a Romarinha, i Sally Shipard. La brasilera, que ja havia jugat durant uns mesos amb l'equip, retornar amb la mateixa il·lusió i ganes d'exhibir el seu potencial. Més impacte ha causat l'arribada de Shipard, internacional absoluta amb la selecció australiana de futbol; les reconegudes Matildas. Per contra, després «d'haver perdut la passió» pel futbol, com ha declarat, ha decidit provar sort amb el futbol sala. Les connexions entre el FC Barcelona Australasia Fan Club i el FSF Castelldefels han propiciat l'arribada de la jugadora, que ha disputat uns Jocs Olímpics (Atenes 2004) i dos mundials sub-20 (2004 i 2006). Respecte a la seva adaptació a la disciplina en tindrà part de responsabilitat Jordi Garcia. El tècnic, exseleccionador estatal sub-21 –acredita dos títols europeus– és una altra de les apostes del club per tal d'adaptar-se a la màxima categoria. Saray, Sandra Torres i Tati Torres també han reforçat una plantilla que aquest dissabte tindrà un test de nivell contra el Navalcarnero, campió de la copa de la reina.

El primer derbi arriba aviat

Serà el pròxim 17 d'octubre, data programada per a la cinquena jornada, quan els dos representats catalans de divisió d'honor femenina mesurin les forces. Serà a Gironella, mentre que el derbi es repetirà a Castelldefels el 13 de març. La lliga, que es tancarà el 19 de juny, la formen disset equips, de manera que hi haurà un que descansarà cada jornada. Com a favorits, destaquen el Cajasur Còrdova, vigent campió, el Femesala d'Elx i el Navalcarnero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.