TENNIS

Robredo ja té «xicota»

Després del trencament amb el tècnic Pepu Clavet, Javier Duarte li farà d'entrenador

Ell mateix havia admès a Roland Garros que seria pacient a l'hora de fer la nova tria

Tommy Robredo va trencar amb el seu anterior entrenador, Pepo Clavet, el maig del 2009. Des de llavors ha sobreviscut al circuit amb el suport del seu pare i primer descobridor, Àngel Robredo, i de tot un antic campió a Roland Garros, Albert Costa. Robredo ja va advertir, després del trencament, que va qualificar d'«amistós», que passaria un temps abans no trobés un altre entrenador. «És com la xicota, si ho deixes no has d'agafar-ne una altra aviat, potser no és la que toca», havia explicat ell mateix a París durant el torneig de Roland Garros. Ara sembla que ja ha trobat la mitja taronja tennística amb qui està disposat a viatjar per tot el món. Es tracta de Javier Duarte, l'home que va portar Àlex Corretja als seus millors resultats –inclòs un triomf al Masters el 1998– i que va col·laborar decisivament en el primer triomf de l'equip espanyol en la copa Davis el 2000.

Duarte, barceloní de 50 anys, ha estat treballant de director tècnic en la federació espanyola durant l'època del polèmic Pedro Muñoz. Ara tindrà la feina de fer reviscolar la carrera en el circuit de Robredo, que des de fa un parell d'anys no aconsegueix acostar-se al top ten de l'ATP. Una de les condicions que posava el jugador nascut a Hostalric i que Duarte compleix era que el nou entrenador viatgés amb ell.

Resultats 2009
Obert d'Austràlia
Eliminat a setzens de final per Andy Roddick
Roland Garros
Eliminat a quarts de final per Martín del Potro
Wimbledon
Eliminat a 1/32 per Dudi Sela
Madrid Masters 1000
Eliminat a setzens de final per Andy Murray
Roma Masters 1000
Eliminat a setzens de final per Novak Djokovic
Montecarlo Masters 1000
Eliminat a 1/32 per Taylor Dent
Indian Wells Masters 1000
Eliminat a setzens de final per Andy Murray
Comte de Godó
Eliminat a quarts de final per David Ferrer
Hamburg
Eliminat a 1/32 per Ivan Navarro
Baastad
Eliminat a semifinals per Juan Mónaco
Hertogenbosch
Eliminat a 1/32 per Marcos Baghdatis
Acapulco
Eliminat a quarts de final per José Acasuso
Buenos Aires
Campió contra Juan Mónaco (7-5, 2-6 i 7-6)
Costa do Sauípe
Campió contra Thomaz Bellucci (6-3, 36 i 6-4)
Viña del Mar
Semifinalista contra José Acasuso
Sydney
Eliminat a setzens de final contra Mario Ancic

Canvis de rumb i d'entrenadors

Robredo ha fet diversos canvis en la seva carrera per mirar de progressar adequadament en el circuit. Va fer el salt al professionalisme guiat per Miguel Margets, l'home de la federació espanyola que va treballar al seu costat en l'etapa de júnior. Al 2005 l'olotí va fer una aposta arriscada. Va fitxar l'argentí Mariano Monachesi per millorar aspectes del seu joc. L'obsessió pel treball de l'argentí va preocupar Robredo, que va prescindir d'ell després d'haver disputat quatre mesos de tornejos el 2006. Llavors va estar-se uns mesos sense tècnic, tot i que tenia el suport a distància del seu pare. El següent entrenador que va mirar de modelar-lo va ser Jordi Vilaró, que el va ajudar a situar-se entre els vuit millors del món a finals del 2006. Vilaró va plegar per motius familiars i el 2007 Pepo Clavet, exentrenador de molts jugadors espanyols del circuit, va començar a treballar amb ell fins el maig d'aquest any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.