GOLF

CHALLENGE TOUR

Mala peça al teler

Jordi Garcia Pinto només ha puntuat en tres tornejos i ja depèn massa de les «wild cards»

Només n'ha disputat sis dels 13 de Challenge Tour i les PQ ja s'albiren com a imprescindibles

La mala posició al rànquing del Challenge Tour (169), que no millora en les ocasions en què ho pot fer, fa que Garcia Pinto hagi de dependre cada cop més de les invitacions. A Suïssa, a mitjan juliol, hi va haver d'anar com a convidat en un moment en què li urgia fer punts. També va haver d'esperar la wild card per jugar a Lió la setmana següent. En el Credit Suïsse va tenir probablement el resultat més decebedor de la temporada perquè després de passar el tall va perdre incomprensiblement 41 posicions en les dues jornades finals, i d'aquesta manera llançava a les escombraries una excel·lent oportunitat per puntuar.

Després del canvi d'opinió d'última hora en el debut a Colòmbia que el va fer quedar-se a casa, va debutar a Kenya el 16 d'abril, amb una actuació fluixa (97è) tot i que molt explicable per a un debutant. Un mes més tard va desplaçar-se fins a la Bretanya, on havia d'iniciar una gira per Europa, però després de jugar a Côtes d'Armor no va entrar a l'obert del Piemont ni tampoc al Telenet de Bèlgica. Els quinze dies més productius li van arribar en la primera quinzena de juny, quan va esclatar amb una 24a posició que li va fer sumar els primers 1.274 punts. Set dies després treia petroli del Challenge d'Irlanda, en què va tornar a sumar punts, tot i que va donar mostres que podia haver escalat més del que va acabar fent. En la segona quinzena de juny, tal com es preveia, no va entrar a Saint-Omer ni al The Princess. Va ser en la primera quinzena de juny quan es va començar a fer notar la falta de progressió. En aquest moment, que ja començava a ser delicat, només va poder accedir al Credit Suïsse i al torneig de Lió per mitjà de wild cards. El pitjor per a Garcia Pinto, però, és el fet de perdre bones oportunitats com la de Suïssa, on va acabar 66è. El 23 de juliol, per altra banda, va renunciar a jugar l'Swalec Wales, una decisió estranya. Novament a l'Scottish Hydro no va entrar.

El torneig de Finlàndia, que comença avui, és una altra oportunitat. Desaprofitar-la començaria a ser problemàtic per als seus interessos, atès que cada cop se li faria més complicat d'acabar entre els 120 millors del rànquing del Challenge, circumstància que no l'obligaria a passar per les PQ (prèvies classificatòries) per mantenir la targeta de categoria 12 que té ara.

El primer de sortir avui a Finlàndia

El debut en el torneig de Finlàndia per a Jordi Garcia Pinto serà matiner. Compartirà partit amb un jugador amateur, Kalle Samooja, i amb Charles Edouard Russo, un francès que figura a hores d'ara com a 87è en el rànquing Challenge, que va partir amb la categoria 11 (una més que Garcia Pinto) i que ja ha jugat onze tornejos –ha puntuat en cinc de les proves– aquesta temporada, sis més que el de Canet d'Adri. En la segona jornada, la de demà, tornaran a compartir torneig els mateixos tres jugadors, tot i que en aquesta ocasió jugaran a partir de 2/4 d'1 del migdia i sortiran des del forat 10.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.