Més esport

Pluja d'estelades a l'Olla

Curses de muntanya. L'ANC promou el procés sobiranista en l'edició d'avui, en què el cassanenc Marc Pinsach defensa el títol del 2012. Toti Bes i els germans Cardona, també favorits

La setena edició de l'Olla de Núria-Gran Premi de les Nacions accentua avui el seu component reivindicatiu amb diverses accions amb què es pretén internacionalitzar el procés sobiranista. Les seccions d'Osona i la Vall de Ribes de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) portaran a terme la lectura d'un manifest abans de la sortida, elaborat conjuntament amb la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, i muntarà una parada informativa per promoure la Via Catalana de l'11 de setembre. L'acció més vistosa serà la pluja d'estelades, que consistirà en l'entrega d'una estelada a cada corredor que ho desitgi a 30 metres de l'arribada.

Marc Pinsach defensarà el triomf de l'any passat, que va aconseguir amb un temps de 2h7:19. El manresà Agustí Roc i el corredor d'Estana Jessed Hernández, que van completar el podi del 2012, també seran a la línia de sortida. Entre els favorits hi haurà el gironí Toti Bes, el camprodoní Marc Solà i els banyolins Nil i Oriol Cardona. En dones, la vigatana Marta Garcia, actual campiona, tindrà com a principals rivals la gironina Tina Bes i l'osonenca Anna Comet. El recorregut té 21,5 km i un desnivell positiu de 1.940 m i corona tretze cims, el més alt dels quals és el Puigmal. Els corredors hauran de ser autosuficients.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.