Més esport

Un inici prometedor

Ciclisme. Més de 110 persones participen en la primera edició de l'Esperxada, una prova de BTT molt tècnica i que es vol consolidar en el calendari com una cursa de referència

La primera edició de l'Esperxada es va dur a terme ahir amb més de 110 ciclistes que van gaudir d'una prova que es vol consolidar en el calendari com una cursa de referència per la qualitat del seu recorregut, molt tècnic i que agrada als veritables amants de la BTT. Tot i que les condicions meteorològiques en el moment de la cursa van ser òptimes, la pluja dels últims dies va fer que en moltes zones hi hagués fang acumulat, si bé no va afectar el desenvolupament de la cursa.

En l'Esperxada hi van participar alguns dels ciclistes de referència de la demarcació, com és el cas de Marc Trayter o Umbert Almenara. L'escalenc va tenir una avaria que, tal com li va passar el cap de setmana anterior a la Tramun, va impedir que lluités per la victòria i es va haver de conformar amb la segona posició –en la cursa que acabava a Salt el guanyador va ser Joan Llordella. Enguany Trayter no té la sort de cara perquè en la Titan Desert també va veure com els problemes tècnics l'afectaven a ell i el seu cap de files en l'equip GAES, Roberto Heras. El primer guanyador de la cursa és Joan Pons, que va completar el recorregut llarg de 69 quilòmetres i 3.000 metres de desnivell acumulat en 4 hores i 20 minuts. Dani Llorens, tercer, va completar el podi. Pel que fa la volta curta, de 45 quilòmetres i que també presentava trams d'exigència tècnica, el guanyador va ser Xavi Roca. Antoni Duch va ser segon i el tercer va ser Albert Codinach.

Ja treballen el recorregut de l'any que ve

el 9

El camí GR de Biert a Rocacorba no va poder formar part del recorregut de la volta llarga, a causa dels efectes de les pluges de les últimes setmanes –sí que s'arribava al punt més alt del Pla de l'Estany i s'entregava el premi de la muntanya al primer de fer-ho. És, aquesta, una de les modificacions més destacades en què ja treballa el Sendicat del Pedal, l'organitzador de l'Esperxada, que va quedar plenament satisfet del desenvolupament de la primera edició de la cursa. Va ser la mateixa sensació amb què van acabar tots els participants per les característiques dels camins i corriols, cent per cent BTT i de molta exigència tècnica, sobretot en el recorregut llarg, de 69 quilòmetres. També s'espera més presència de noies en la cursa, perquè ahir només hi va prendre part Sandra Casellas, que va participar en la volta curta, de 45 quilòmetres, i que també presentava zones exigents.