Més esport

JORDI GARCIA PINTO

GOLFISTA. 53È DEL CHALLENGE TOUR AQUEST 2012

“El 2013 vull acabar entre els vint primers del circuit”

“Més que la tècnica, el que et permet progressar és l'experiència; he après a jugar d'una manera més fàcil”, diu Garcia Pinto

Per fer-hi el salt, potenciarà el treball mental i Txus Escosa li farà de preparador físic

Creixent
Professional des del 2008, Garcia Pinto deixarà de compaginar l'any vinent el golf i els estudis de dret, ja que es llicenciarà a final d'any si tot va bé. El seu pare, Lluís Garcia Rafanell, li va inculcar aquesta passió de ben petit, i ara l'ha convertit en professió. El 2012 ha acumulat 30.085 euros en premis i ha estat 53è del Challenge Tour. Acabarà l'any participant, del 12 al 18 de novembre, en la final del Peugeot Tour a Sevilla. A la imatge, al PGA Catalunya de Caldes.
Vaig tenir una etapa dolenta en què fins i tot em vaig plantejar si valia la pena seguir jugant. Vaig perdre la il·lusió

Després d'una temporada intensa, la primera sencera en el Challenge Tour, Jordi Garcia Pinto (Girona, 14-2-1990) viu dies de descompressió, agafant la BTT i pujant algun cop a Rocacorba des de la seva localitat de residència, Canet d'Adri. Amb la targeta completa assegurada al circuit pel 2013, fixa el futur des de l'ambició i la seguretat en el seu potencial.

Ha acabat 53è. Satisfet de la seva resposta en el primer curs sencer en el Challenge Tour?
I tant! A principi d'any, l'objectiu era quedar entre els vuitanta millors per assegurar la targeta per l'any vinent i, amb el lloc 53, compleixo sobradament les expectatives. En línies generals, he fet un bon any i he conegut de primera mà els torneigs.
Ha disputat un total de 22 torneigs. Se li ha fet llarg?
Són moltes setmanes seguides, la veritat. La part important arrenca el mes de maig i juguem fins a l'octubre. No és fàcil anar d'un costat a l'altre de món cada setmana i rendir a un nivell alt amb regularitat. Si ho jugues tot, com ho he fet jo, els últims cinc torneigs es fan llargs. Sobretot quan véns de jugar de llocs com ara Rússia i el Kazakhstan.
Vostè, a més, ha hagut de compaginar el golf amb els seus estudis de dret, que té previst acabar a final d'any.
És complicat, però des que era força petit i anava a l'escola que compagino el golf i els estudis. Ja llavors feia les mateixes hores de classe que de golf. I ara, amb la carrera, no deixa de ser el mateix. M'emporto els llibres als campionats i estudio quan tinc una estona. Tot es basa a optimitzar el temps. Res més.
Havia jugat algun torneig puntual, però no tot el Challenge Tour. Li ha costat aclimatar-se?
El quid de la qüestió era agafar el ritme de competició, un aspecte molt i molt important del joc. Jo m'havia entrenat bé a l'hivern i, tot i no passar el tall en els primers torneigs, sabia que ho podria fer tard o d'hora. I, en el segon en què ho vaig fer, vaig acabar catorzè [Telenet Trophy a Bèlgica) i, en el quart, vuitè [Kärnten, a Àustria].
Què ha de millorar?
De coses per millorar, sempre n'hi ha. Des de l'organització dels viatges fins a l'entrenament els dies previs o durant el mateix torneig. El meu nivell ja és bo, fins i tot igual o superior que el de jugadors que estan per sobre meu en el rànquing.
I d'evolució tècnica, n'ha tingut aquesta temporada?
Més que la tècnica, el que et permet progressar és l'experiència. He après a fer cops que abans els hauria fet d'una altra manera, a jugar d'una manera més fàcil, sense complicar-me la vida.
Què més li ha ensenyat la seva experiència d'aquest 2012?
Jugar un any sencer el Challenge Tour m'ha servit molt. Per exemple, he entès que jugar tant no és el millor. Quan fa set setmanes seguides que jugues i que vas d'un lloc a l'altre, costa rendir com caldria. Val més parar al mig i descansar una setmana. Ho tindré en compte l'any vinent, en què l'objectiu és acabar entre els vint primers del circuit i pujar a l'European Tour.
Això no és pressionar-se?
Ni de bon tros. No és cap càrrega, sinó una motivació per treballar dur i fer les coses bé.
El tercer lloc a Lió, el 7 d'octubre, suposa un punt d'inflexió?
És important. Feia temps que pensava que era capaç de guanyar un torneig, però demostrar-ho és una altra cosa. Ja feia setmanes que jugava a un nivell molt alt, fent voltes de -6 o -7 els dijous i els divendres, però em faltava rematar el cap de setmana. I a Lió, ho vaig fer i em vaig quedar a prop de guanyar.
Llàstima que tot s'hagi acabat.
No, ja m'ha anat bé acabar, perquè estava fos. Però tot el que ha passat, unit als canvis que faré en la meva preparació, em pot ajudar a guanyar el 2013.
Quins canvis?
Bàsicament, en tema de preparació. He agafat en Txus Escosa de preparador físic. Fins ara, ho feia jo mateix, sense que ningú em supervisés, i la part física és vital, tant per prevenir lesions com per estar preparat per a l'exigència. També treballaré l'aspecte mental amb un psicòleg i la preparació tècnica amb el meu entrenador [Joan Anglada, exprofessional gironí de l'European Tour] també la farem més exigent. Hi haurà entrenaments marcats per saber què haig de fer quan arribi al camp de golf. Vull fer les coses bé i, ara que acabaré la carrera, tindré més temps.
Des de petit, sempre ha tingut clar que seria professional.
És cert, però també vaig tenir una etapa dolenta en què fins i tot em vaig plantejar si valia la pena continuar jugant a golf. Vaig perdre la il·lusió, però em vaig continuar entrenant, no ho vaig deixar. Vaig esperar que passés l'època dolenta causada per un fet determinat [professional] i ara m'adono que puc seguir. Intentaré fer el màxim per arribar a dalt de tot i ser, a mitjà termini, un golfista capdavanter en l'European Tour.
La demarcació de Girona té molt bons camps. Per què no hi ha més professionals?
El golf s'hauria de potenciar més. Sé que hi ha iniciatives per dur-lo a les escoles, però m'agradaria que hi hagués més nens que anessin a tirar boles una hora el cap de setmana, que el descobrissin; val la pena.
Però no és molt car?
Hi ha hobbies més cars. Depèn d'on vagis. Hi ha camps a prop de Girona que són barats. Poses un euro en una màquina i pots tirar moltes boles. Tot s'ha de desmitificar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.