Més esport

Muller s'apunta el Cinturó Ciclista del Baix Empordà

Ciclisme. L'argentí, instal·lat a la Garrotxa des de fa temps, va guanyar a l'esprint la primera prova del Campionat Social d'Hivern en carretera

Mauricio Muller (UPV-Bancaja) va ser el guanyador del Cinturó Ciclista del Baix Empordà-Memorial Antonio Fernández organitzat pel Club Ciclista la Bisbal, la primera prova del Campionat Social d'Hivern en Carretera tot i que estava prevista que en fos la segona –les baixes temperatures del cap de setmana passat van obligar a suspendre la prova de les Preses, que encara no té data de celebració.

El ciclista argentí, garrotxí d'adopció, va ser el més ràpid dels 160 ciclistes que van participar a la prova, consistent en dues voltes a un circuit de 37 quilòmetres en el cas dels corredors d'elit i 57 de recorregut per als cadets, les dones i els veterans de categoria màster 60.

Per les característiques i el perfil del recorregut, era de preveure que en l'ascensió a l'alt de Rupià es pogués formar una escapada que resultés definitiva, però al final van ser més de seixanta els ciclistes que van arribar junts als darrers metres. Va ser allà on l'experiència i l'ofici de Muller es van imposar a la resta. El júnior Adrià Moreno (Mopesa) va ser qui va aguantar-li més la roda a Muller, amb Raül Cruz (RCR19) i Francisco Sagrera (Palafrugell) encapçalant el seguit de ciclistes que formaven el pilot capdavanter. El premi de la muntanya va ser per a Antoni Miguel (UPV Bancaja), el primer a completar l'ascensió a l'alt de Rupià, i Baptiste Bidorini (Bicis Estebe), el guanyador de la meta volant, situada a la Bisbal. En la classificació per equips el Bicis Esteve se situa en primer lloc, per davant de l'Amatstrong Cycling Team i el Palafrugell CC.

Els diferents podis de la cursa d'ahir a la Bisbal els van completar: David Payet (Comdibal) en categoria cadet, per davant dels seus companys d'equip Rubén Martínez i Ot Doniga; Benoît Desnos (Le Boulou) en júnior, amb Tomás Martín (Combidal) i Raül Cruz (Nogales-Gallastegui) completant el podi; Adrià Moreno (Mopesa) en sub-23, amb Francesc Zurita (UPV-Bancaja) i Jan Francesc Vila (Controlpack), segon i tercer respectivament; Raül Cruz (RCR19) en Màster 30, Franciso Sagrera (Palafrugell) i Albert Giol (Amatstrong) darrere seu, i Gremán Vela (Montornés) en Màster 40, amb José Nocete i Isma Pérez segon i tercer.

La propera prova del calendari serà dissabte a la tarda, a Porqueres.