Més esport

Resultats

Paul Voss presenta candidatura per apuntar-se el Cinturó

Ciclisme. L'alemany, que ja va guanyar la primera etapa de la Volta l'any passat a Lloret de Mar, es va imposar ahir a l'esprint i té capacitat per defensar el liderat fins a l'etapa de demà

A Paul Voss se li dóna bé córrer a la Costa Brava. Si fa un any l'alemany de 27 anys s'imposava en la primera etapa de la Volta en la contrarellotge de Lloret, ahir es va imposar a l'esprint amb què van arribar els escapats de la primera etapa del Cinturó de l'Empordà, de165 quilòmetres i amb tres passos de muntanya. Tot, en una jornada ideal per als ciclistes a causa de la bona temperatura.

L'escapada.

Al primer ascens a Perafita, un grup de 33 corredors es van separar del pilot, que no va treballar per atrapar-los perquè gairebé tots els equips hi tenien representació. Des de llavors i fins el final, els principals favorits van deixar que fossin els gregaris els encarregats de dur el ritme fins al segon pas per Perafita, a 7,5 quilòmetres per l'arribada. Aleshores, tres ciclistes van aconseguir distanciar-se de la resta: Paul Voss, el francès de la Pomme Marseille Julen Antomarchi i el belga del Jong Vlaanderen Niels Vandyck, el més ràpid dels quals va ser l'alemany de l'Endura. Un minut després, i amb Adrián Sáez (Orbea) escapat sobre la resta va arribar la resta del grup, amb el palafrugellenc Antonio Parra com a millor català. En la muntanya, Benjamí Prades (Ajuntament de Tarragona) és el líder. Avui, segona de les tres etapes del Cinturó, amb sortida de Sant Esteve d'en Bas a la una del migdia i arribada a la Jonquera (amb 170, 3 quilòmetres). Vass i el seu equip hauran de controlar les ascensions a dos ports de primera (Oix i Rocabruna, tot i que són a més de 100 quilòmetres de meta) i dos de tercera (la Salut i Agullana, a 17 i 7 per l'arribada).

1a etapa (165, 3 km)
1r. P. Voss (Endura Racing)
4h01:05
2n. J. Antomarchi (LPM)
m.t.
3r. N. Vandyck (J. Vlaanderen)
a 1'
4t. A. Sáez (Orbea)
a 28'
5è. W. Winter (J. Vlaanderem)
a 59'
6è. B. Giraud (LPM)
a 1:04
7è. S. Steels (J. Vlaanderen)
m.t.
8è. A. Parra (UPV-Bancaja)
m.t.
9è. R. Partridge (Endura Racing))
m.t.
10è. I. Zugasti (CKT Novatec)
m.t.
19è. P. Solano (UPV-Bancaja)
a 1:18
20è. B. Prades (Tarragona)
m.t.
32è. O. Escolano (CKT Novatec)
a 20:12
35è. D. Reyes (Bicis Esteve)
m.t.
38è. C. Collados (Bicis Esteve)
m.t.
45è. A. Cantenys (Lizarran)
m.t.
46è. X. Vinyas (Bicis Esteve)
m.t.
49è. A. Carreras (Bicis Esteve)
m.t.
50è. D. Lozano (Bicis Esteve)
m.t.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.