Més esport

Arrenca el Cinturó de l'Empordà: Llançà-Roses

Ciclisme. La segona cursa ciclista més important de Catalunya es disputa des d'avui fins diumenge, i amb un total de 490 quilòmetres

La dotzena edició del Cinturó de l'Empordà arrenca aquest migdia amb la primera de les seves tres etapes, amb sortida al port de Llançà i arribada a Roses i un recorregut de 165 quilòmetres. El Cinturó és la segona cita més important del calendari ciclista català per darrera de la Volta, i des d'avui fins diumenge hi participaran 144 ciclistes repartits en 18 equips, 8 dels quals es troben entre els 14 millors del rànquing de la UCI.

Les dades

L'etapa d'avui presenta dues ascensions a l'Alt de Perafita, de segona categoria, i una al de Garriguella, de tercera. L'etapa de demà tindrà el seu epicentre a la Garrotxa, amb la sortida a Sant Esteve d'en Bas i les ascensions a dos ports de primera categoria (Oix i Rocabruna), i dos de tercera, ja a l'Empordà, i abans de l'arribada a la Jonquera (la Salut i Agullana). Finalment, diu-menge al matí –les dues anteriors seran a la tarda– Empuriabrava acollirà la sortida de la tercera etapa, que repetirà el pas per la Salut i Agullana i tindrà uns últims quilòmetres que en cas de ser decisius per a les classificacions poden oferir un molt bon espectacle, amb l'Alt de Perafita (segona categoria), Sant Pere de Rodes (primera) i Garriguella (tercera). L'organització, que repartirà més de 18.000 euros en premis, ofereix quatre trofeus i cinc mallots. Entre el equips que s'hauran de tenir en compte l'Orbea i el Jong Vlaanderen –té molts membres de la selecció belga– en categoria continental, o el valència Terra i Mar i el Caja Rural en Elit UCI. En l'apartat individual, molts dels participants aspiren a fer el salt a un equip professional, tal com va fer Fran Ventoso en l'edició de l'any passat, amb el fitxatge pel Movistar.

Llançà-Roses, 165 quilòmetres i dues ascensions a Perafita i una a Garriguella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.