FUTBOL SALA

CAMPIONAT D'EUROPA

Catalunya lluitarà per ocupar la cinquena plaça

La selecció catalana té un grup potent, però l'afronta amb il·lusió

La intenció és aconseguir una plaça per al mundial del 2011

Juan A. Fernández
SELECCIONADOR CATALÀ
«El nostre objectiu no és cap altre que tractar de quedar entre els cinc primers i guanyar un lloc per al mundial 2011»
«Sabem que el nostre és el grup més difícil, Bielorússia està entre les favorites i Ossètia del Sud és la revelació»
«Tinc uns jugadors que ho donaran tot a la pista, meitat joves, meitat veterans»

La selecció catalana afronta el campionat d'Europa que s'inicia dilluns que ve a Rússia amb molta il·lusió i un doble objectiu, lluitar per la cinquena posició i aconseguir una plaça per disputar el mundial del 2011. La tasca no serà fàcil, ja que, com explica el mateix seleccionador català, Juan Antonio Fernández, el grup en què competiran en la primera fase és el més complicat.

L'europeu el disputaran dotze seleccions dividides en quatre grups de tres equips, i els dos primers de cada grup disputaran els quarts de final. La selecció catalana debutarà el dimarts 4 jugant contra Ossètia del Sud, que és el conjunt revelació aquesta temporada, i l'endemà s'enfrontarà amb Bielorússia, que és una de les favorites a guanyar el títol. Si Catalunya ocupa un dels dos primers llocs i passa a quarts, el dijous 6 lluitarà per un lloc en les semifinals. El seleccionador català creu que té un equip per passar a la segona fase i no li desagrada del tot començar contra rivals potents, ja que considera que d'aquesta manera arribaran més forts al tram final del campionat. El conjunt que anirà a Rússia és un compendi d'experiència i de joventut, i tot i que Juan Antonio Fernández reconeix que hi ha absències, hi treu importància i destaca que tretze dels catorze jugadors seleccionats van disputar fa pocs dies el play-off pel títol de lliga amb els seus equips. El seleccionador català està content de l'ambient que s'ha format en el grup en aquestes setmanes que s'han estat entrenant i preparant-se per al campionat.

L'EUROPEU

Lloc i data:
Del 3 al 8 de maig a Gusev i Kaliningrad (Rússia).
Equips:
Grup A-
Bulgària, Abkhazia i Rússia.
Grup B-
República Txeca, Polònia i Kirguizistan.
Grup C-
Bielorússia, Catalunya i Ossètia del Sud.
Grup D-
França, Bèlgica i Finlàndia.
Competició:
Dimarts 4
Catalunya - Ossètia del Sud Dimecres 5
Catalunya - Bielorússia Dijous 6
quarts de final Divendres 7
semifinals Dissabte 8
final
Jugadors convocats:
Dani, Requena, Velilla i Castro (La Garriga), Torra, Rafa Garcia, Francis Garcia, Durán i Prat (Espardenya Masquefa), Fargas i Cortacans (Conforsa Ripoll), Marc Paredes (Cardedeu), Mateos i Vila (Futsal Llívia).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.