CICLISME

Joaquim Rodríguez, de l'hospital cap a casa

Un accident aparatós l'obliga a deixar la concentració de l'equip

Les ferides eren tan profundes que va rebre 15 punts de sutura

Quan la temporada oficialment encara no ha començat el ciclista de Parets Joaquim Rodríguez, tercer en l'últim campionat del món, va tenir ahir el primer gran ensurt de l'any. El ciclista, concentrat a Calp amb el seu nou equip, el Katiuixa, va tenir un fort accident quan va caure mentre es dirigia cap a l'hotel de concentració. El català va ser traslladat a l'hospital, on li van fer 15 punts de sutura. Després va tornar cap a casa seva, a Lliçà de Munt, on s'haurà d'estar dues setmanes sense agafar la bicicleta.

Un cop recuperat, l'explicació de l'accident feta pel mateix ciclista va ser prou eloqüent: «En un revolt no he pogut esquivar uns vidres que hi havia a la carretera i he rebentat la roda, he anat a terra i he caigut sobre els vidres. M'he fet uns talls molt profunds, un al gluti i l'altre a la cuixa. Hi havia molta sang.» Un dels talls, el del gluti, era tan gran que Rodríguez es va desmaiar per la commoció i la impressió que va tenir en veure les ferides.

L'equip Katiuixa havia començat aquest cap de setmana una concentració de 12 dies per preparar la temporada i configurar el calendari dels líders de l'equip, el mateix Rodríguez, Vladimir Karpets i Aleksandr Kolobnev.

El «retorn» de Manolo Saiz

L'antic director de l'ONCE, Manolo Saiz, l'home que va descobrir, entre d'altres, Joaquim Rodríguez, va parlar per primer cop des de la seva detenció i acusació de formar part de la trama de dopatge de l'operació Puerto. En una entrevista publicada al Diari Vasco i al Diario Montañés Sainz revela que aquest any ha estat a punt de tornar al ciclisme amb un equip de l'Iran, que al final no s'ha format. Respecte a la seva situació, el director deixa ben clar quina és la seva opinió. «Hi ha coses que la gent ha oblidat. Ser acusat és una cosa i ser culpable, una altra de ben diferent.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.