TRIAL

Toni Bou, campió de tot

El pierenc tanca l'any perfecte i obté tots els campionats possibles

Fa el ple, amb els títols mundials i estatals «indoor» i a l'aire lliure

Toni Bou
PENTACAMPIÓ DE TRIAL
«No es pot demanar més. Hem tancat de la millor manera possible un any fantàstic, en el qual hem posat el llistó molt alt»

La temporada perfecta. Millor impossible. Campió de tot. Són frases que aquests dies, època de resums de l'any, es dediquen a l'excels Barça de Pep Guardiola, però que també són del tot extensibles al 2009 protagonitzat pel pilot de Piera Toni Bou, que a les portes del Nadal va celebrar el seu 23è aniversari. El pilot de Montesa ja fa un parell de temporades que va arribar al cim del trial amb el títol mundial conquerit el 2007. Des d'aleshores, el seu domini ha estat incontestable, però sempre se li havia escapat un dels cinc títols en joc. Aquest curs ha fet el ple. Repòquer de títols. La col·lecció va començar al febrer amb la consecució de la seva tercera corona consecutiva en el mundial de trial en pista coberta. Al setembre va rubricar també la tercera victòria en el mundial a l'aire lliure. Al novembre recuperava el títol estatal i diumenge, a la Corunya, revalidava l'estatal sota cobert. Un guardó que ja tenia gairebé assegurat des de final d'octubre i en què ha vençut en les quatre proves puntuables. A més dels quatre títols individuals, Bou també va contribuir decisivament a final de setembre a un altre triomf incontestable del combinat de la federació espanyola en el mundial per equips. Els seus companys eren tots catalans: Adam Raga, Jeroni Fajardo i Albert Cabestany.

Bou, que va iniciar el seu brillant palmarès el 1994 amb el títol català promesa de bicitrial, amb només vuit anys, va continuar el trajecte victoriós amb el salt al trial i de moment sembla difícil que ningú el pugui descavalcar del cim mundial. «És molt important haver guanyat a la Corunya, ja que d'aquesta manera he acabat l'estatal indoor imbatut. És la millor manera per afrontar el programa esportiu de 2010», va comentar en terres gallegues. Gairebé sense descans, Bou reprèn la competició el 9 de gener, en què començarà la defensa del títol mundial en pista coberta a Sheffield, en la primera de les set proves programades per aquest campionat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.