NATACIÓ

CAMPIONAT D'EUROPA DE PISCINA CURTA

Un comiat ben productiu per a Belmonte i Wildeboer

Mireia Belmonte evita marxar de buit i es penja la medalla de plata en els 400 m estils

Aschwin Wildeboer combina el bronze en els 100 m esquena amb un nou rècord estatal

Mireia Belmonte
NEDADORA DEL CN SABADELL
«No és la marca que esperava, però he nedat refredada i gairebé no podia respirar»
Aschwin Wildeboer
NEDADOR DEL CN SABADELL
«Estic molt satisfet
per la medalla i la temporada en piscina curta, encara que
m'hauria agradat ser el primer home a baixar de 49 segons en els
100 m esquena»

Mireia Belmonte i Aschwin Wildeboer van exhibir el seus galons dins l'escena internacional pujant al podi en la jornada de comiat de l'europeu de piscina curta disputat a Istanbul. La badalonina del CN Sabadell va assolir una plata en els 400 m estils i compensa part de les decepcions encaixades en dies anteriors a causa de dues desqualificacions. Per la seva banda, Wildeboer va sumar el bronze en el 100 m esquena, que s'afegeix al que havia aconseguit divendres en els 50 m. El balanç confirma el vallesà com un dels referents de l'especialitat d'esquena a pesar que el seu rècord mundial de l'hectòmetre de piscina curta passa a mans russes. El tenen Arkadi Viatxanin i Stanislav Donets, que van compartir l'or amb un registre de 48.97 en la final. Amb les dues medalles d'ahir, el botí de la natació catalana en aquest europeu s'incrementa a cinc (dues plates i tres bronzes); el mateix número que el que es va assolir fa un any a Rijeka, tot i que a la ciutat croata dues van ser d'or.

Redempció d'argent.

Després d'haver dilapidat les possibilitats de medalla en els 200 m papallona i en els 200 m braça en rebre dues desqualificacions, els 400 m estils suposaven l'última oportunitat de Belmonte per no marxar d'Istanbul de buit. La badalonina, recordista continental de la prova (4:25.06), ja sortia com a candidata a repetir l'or de la passada edició. Finalment, aquest honor va ser per a la britànica Hannah Miley, vencedora de la final amb un registre de 4:25.66. Belmonte va segellar la plata amb 4:27.60, lluny de les seves millors marques, però suficients per mantenir sota control l'hongaresa Zsuzsanna Jakabos, que va completar el podi. Qui no va poder accedir a la final dels 400 m estils va ser la també nedadora del CN Sabadell Clàudia Dasca, 18a en les sèries matinals (4:41.89).

Gran cursa d'Aschwin.

Les expectatives de podi en el 100 m esquena també eren clares en el cas d'Aschwin Wildeboer a pesar d'haver accedit a la final amb el novè millor temps. Això el va obligar a nedar per un carrer exterior i no tenir referència visual dels seus principals rivals: Arkadi Viatxanin i Stanislav Donets. De fet, els dos nedadors russos van compartir l'or a la vegada que van batre el rècord del món, baixant per primera vegada dels 49 segons (48.97). Wildeboer, bronze amb 49.05, també va nedar per sota de l'anterior plusmarca mundial (49.17), que Viatxanin havia establert feia tot just 24 hores en les semifinals –precisament li va prendre al vallesà–. Tot i això, el registre del sabadellenc suposa el nou rècord de l'Estat espanyol.

Rècord estatal d'Alan.

La brillant actuació d'Alan Cabello a Istanbul, amb el bronze en els 200 m estils com a principal fita, va arrodonir-se en els 100 m. L'alellenc del Sant Andreu es va tornar a superar rebaixant el seu record d'Espanya amb un registre de 52.55 que li va atorgar la sisena plaça de la final. També van lluir galons de finalistes Sergio García i Melquiades Álvarez, que van ser cinquè i novè, respectivament, dels 200 m braça. Per la seva banda, Erika Villaécija, que marxa amb una plata en els 800 m lliure a la maleta, i Eloi Saumell no van poder superar les sèries matinals dels 200 m lliure.

LES REACCIONS

Onze plusmarques abans de fulminar els «banyadors màgics»

L'última gran competició internacional en la qual es permetia l'ús dels banyadors fabricats amb materials no tèxtils –sobretot poliuretà– s'ha saldat amb onze rècords del món. En l'última jornada se'n van afegir tres, un de compartit pels russos Arkadi Viatxanin i Stanislav Donets en els 100 m esquena. Els altres els van signar l'hongarès Daniel Gyurta, en els 200 m braça (2:00.67), i l'italiana Federica Pellegrini, en els 200 m lliure (1:51.17).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.