NATACIÓ

CAMPIONAT D'EUROPA DE PISCINA CURTA

El perill per a Aschwin Wildeboer arriba del fred

El del CN Sabadell veu com el rus Arkady Vyatchanin li pren el rècord del món dels 100 m esquena

El vallesà accedeix a la final d'avui amb el novè temps, que li complica assolir el podi

La profitosa jornada per a la natació catalana viscuda divendres, amb la plata de Villaécija (800 m lliure) i el bronze d'Aschwin Wildeboer (50 m esquena) com a fites, va tenir el contrapunt ahir en la penúltima jornada de l'europeu de piscina curta, amb la pèrdua del rècord del món dels 100 m esquena del vallesà. En les semifinals d'aquesta prova, Arkadi Viatxanin va aturar el cronòmetre en 49.17, que rebaixa en tres centèsimes l'anterior plusmarca que Wildeboer ostentava des de feia un any (21 de desembre del 2008). El rus serà la primera referència en la final d'avui, seguit pel seu compatriota Stanislav Donets, que va dominar la segona sèrie fent l'anterior rècord del vallesà (49.20). El del CN Sabadell va ser cinquè en aquesta sèrie amb un discret 51.17, que suposa el novè millor temps dels deu finalistes. Per tant, tindrà l'handicap de nedar per un dels carrers exteriors, sense una referència visual dels principals rivals al podi. Qui no podrà nedar la final dels 100 m esquena és Juan Miguel Rando (CN Sant Andreu), que va establir el 17è millor temps dels semifinalistes (52.00).

Quatre rècords mundials més.

A banda del de Viatxanin, la jornada es va arrodonir amb quatre rècords mundials més de piscina curta. Els protagonistes van ser l'eslovè Peter Mankoc (100 m estils), la croata Sanja Jovanovic (100 m esquena), la francesa Diane Bui Duyet (100m papallona) i el relleu holandès de 4x50 m estil. Pel que fa a Mankoc, avui buscarà rebaixar-lo una mica més en la final dels 100 m estils, en la qual també participarà Alan Cabello. L'alellenc del CN Sant Andreu va accedir-hi amb el cinquè millor temps dels deu finalistes (52.71), mentre que el seu germà Brenton, autor de l'11è registre (53.29), en va quedar fora per un lloc.

L'últim cartutx de Belmonte, en la jornada final

Els 400 m estils suposa l'últim cartutx de Mireia Belmonte per no marxar de buit de l'europeu. De moment, la seva actuació a Istanbul ha estat marcada per dues desqualificacions que van fulminar les seves possibilitats de pujar al podi. En els 200 m papallona la van penalitzar per un gir irregular, mentre que en els 200 m braça va ser el cop de peu el que no va agradar als jutges. Les dues decepcions li han de servir d'advertència de cara als 400 m estils, una prova en què té clares possibilitats de medalla. De fet, la badalonina pot presumir de tenir el rècord mundial de l'especialitat.

Villaécija, sisena en els 400 m lliure

Vint-i-quatre hores després d'haver-se penjat la plata en els 800 metres lliure, que era el seu principal objectiu a Istanbul, Erika Villaécija va signar la sisena plaça en els 400 m lliure. Un resultat més que positiu tenint en compte que la del CN Sant Andreu va accedir a la final amb el desè millor registre. Tot i això, els seus 4:03.69 no li van permetre superar el rècord estatal que Melanie Costa estableix en 4:01.35. Sí que van rebaixar els tops estatals Marcos Rivera, en els 1.500 m lliure (14.32.56); Merche Peris, en els 50 m esquena (26.89) i Héctor Monteagudo, en els 50 m braça (26.74).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.