NATACIÓ

CAMPIONAT ESTATAL D'HIVERN

Preparats per a Istanbul

L'estatal d'hivern conclou amb un allau de rècords que ara caldrà reflectir a l'europeu

L'equip del CN Sabadell s'acomiada rebaixant la plusmarca dels 4x100 m estils

L'allau de rècords estatals en piscina curta (25 mestres) que ha marcat el campionat d'Espanya d'hivern es va completar en l'última jornada amb set noves plusmarques, una d'elles a càrrec del relleu masculí de 4x100 m estils del CN Sabadell. Durant els quatre dies de competició a Castelló s'ha superat la vintena de rècords d'Espanya, amb els d'Europa a càrrec d'Erika Villaécija (1.500 m) i Mireia Belmonte (200 m papallona) com a colofó. Aquests resultats, que han sacsejat la taula de plusmarques –un fet habitual en l'etapa dels banyadors de poliuretà que s'extingeix l'1 de gener–, permeten ser optimistes de cara a l'europeu de piscina curta que arrenca d'aquí a 11 dies a Istambul. De fet, guanyar confiança era un dels factors que els nedadors de referència, molts d'ells catalans, buscaven a Castelló.

Entre les que poden viatjar a Turquia amb ambició hi ha Mireia Belmonte, que al seu rècord europeu hi afegeix un d'estatal més (100 m braça). En la jornada de comiat, la badalonina del CN Sabadell es va haver de conformar amb un dels campionats en els 400 m estils (4:27.24), a dos segons de la seva plusmarca (4:25.06). Un altre rècord dels campionats, el dels 200 m esquena, va tenir segell català. Juan Miguel Rando, amb 1:52.70, el va prendre a Aschwin Wildeboer, que no va participar en aquesta final.

Wildeboer sí que va establir un millor registre estatal acompanyat pels seus companys del CN Sabadell Sergio García, Àlex Sánchez i Eloi Saumell en els 4x100 m estils. Els vallesans, amb 3:26.52, van rebaixar els 3:26.64 que el CN Sant Andreu acreditava com a marca a superar des del passat abril. Tot i això, els andreuencs podran presumir d'haver encapçalat la classificació masculina per clubs.

Pel que fa als joves, també protagonistes durant l'estatal d'hivern, va brillar Hèctor Ruiz (Figueres), que va establir la millor marca per edats (18 anys) en els 800 m estil lliure.




Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.