HOQUEI SOBRE PATINS

INICI DE LA 1a ESTATAL

La preocupació dels equips catalans es mantenir-se

Baixaran cinc equips, i per als nou catalans, el més important és assegurar la categoria, tot i que un parell aspiren a lluitar per pujar

El fet que cinc dels setze equips de primera estatal baixin de categoria és una preocupació important per als nou conjunts catalans que aquest any la disputaran. Tot i això un parell tenen clar que el seu objectiu és l'ascens, que també serà complicat, ja que només dos equips pujaran a l'OK Lliga, a causa de la remodelació de la màxima categoria la temporada vinent.

El Voltregà ha fet una plantilla competitiva i compensada per lluitar per pujar i vol recuperar la categoria perduda al més aviat possible. El Sant Feliu ha reforçat l'equip per intentar assolir l'OK Lliga i el Cerdanyola té aspiracions d'estar entre els millors. El Mataró i el Sitges, que van baixar de la màxima categoria, no es presenten com a candidats a recuperar-la i la permanència és el seu principal objectiu en aquesta temporada amb tants de canvis. En aquesta situació de buscar no perdre la categoria també hi ha el Tordera i els Monjos, l'últim equip que va arribar a la categoria en ocupar la plaça a què havien renunciat els primers de la fase d'ascens de la lliga sud. El Vendrell aspira a no patir, mentre que el Calafell, que va aconseguir l'ascens, intentarà consolidar-s'hi.

LA 1A ESTATAL

La competició
Ascensos:
Només els dos primers equips pujaran a l'OK Lliga, i no els tres com fins ara.
Descensos:
Baixaran els cinc últims –i no tres com fins ara– a les categories autonòmiques.
Lliga:
Es jugarà una lliga a doble volta de 30 jornades. S'inicia el 10 d'octubre i s'acaba el 12 de juny.
Els equips
Van baixar de l'OK Lliga:
El Mataró, el Voltregà i el Sitges.
Van pujar de la lligues autonòmiques:
El Calafell, els Monjos i el Centro Asturiano Oviedo.
La resta de catalans:
El Sant Feliu, el Cerdanyola, el Vendrell i el Tordera.
La resta de l'Estat:
L'Oviedo, el Vigo, l'Areces, el Raspeig, l'Alcobendas i el San Antonio de Pamplona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.