Quin caràcter!

L'imponent aspecte no fa altra cosa que confirmar el temperament esportiu de la versió 2009 del León Cupra. Els 240 CV del motor 2.0 TSI tenen en l'eficient sistema de tracció XDS el millor aliat

Seat eleva encara una mica més el llistó en la versió més esportiva del León. El Cupra 2009 manté el motor 2.0 TSI de 240 CV i la transmissió de sis marxes. Respecte del seu antecessor, però, complementa aquests elements amb el sistema electrònic XDS, que actua talment com un diferencial autoblocant però amb un efecte molt més suau en la conducció. Per descomptat, el León Cupra 2009 manté el denominat xassís àgil, amb una respectable distància entre eixos de 2,57 metres (la llargada total del cotxe és de 4,30 m) i suspensió posterior de quatre braços. Seat, però, n'ha incrementat el confort, sense que això representi ni la més mínima pèrdua d'efectivitat.

Amb un preu de 27.500 euros, el nou León Cupra inclou dins el seu complet equipament totes les ajudes a la conducció disponibles a Seat. Estèticament, a l'exterior es noten certes modificacions, com per exemple els para-xocs, els llums davanters o el vidre posterior, més dimensionat. I dins l'habitacle, dominen les tonalitats del negre, que creen un ambient tan sobri com esportiu.

Cupra R, 25 CV més

Si el León Cupra és definit per Seat com la versió més pròxima a la del cotxe campió del món de turismes, la versió R, que la firma de Martorell ha presentat al Saló de Frankfurt, encara s'hi acosta més. I és que en aquest cas Seat eleva fins a 265 CV la potència del propulsor 2.0 TSI, la xifra més alta en la història dels seus vehicles de sèrie. Per arribar-hi, ha implantat al motor una nova bomba d'injecció d'alta pressió, que eleva el rendiment sense deixar de complir la normativa Euro 5 d'emissions. Al León Cupra R li calen 6,2 segons per accelerar de 0 a 100 km/h i la seva mitjana de consum és de 8,1 litres de gasolina cada 100 km.

Una discreta lletra R identifica aquesta versió, que també es diferencia per les llandes de 19 polzades, dins les quals hi ha uns discos de fre davanters de 17 polzades, 16 en el cas dels posteriors. A l'interior, destaquen els seients baquet entapissats de color gris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.