Esportivitat i sentit pràctic

Seat conjunta amb encert aquests dos conceptes en la versió familiar de l'Exeo, un automòbil la solvència del qual queda perfectament garantida coneixent-ne els orígens

L'Exeo ST –aquesta és la denominació de la variant familiar– completa la gamma del model amb què Seat ha tornat aquest any al segment D. Un automòbil sobre el qual, coneixent-ne els orígens –l'anterior generació de l'Audi A4–, ja queda quasi tot dit pel que fa a les seves qualitats dinàmiques. I en el qual la firma de Martorell no ha escatimat res en la qualitat dels materials i els acabats. El resultat és, doncs, un cotxe que afegeix a l'empremta esportiva cada vegada més distintiva dels productes de Seat un nivell de presentació, amplitud i confort a prova dels més exigents.

Quatre mil·límetres més de llargada és l'única diferència en les dimensions d'aquest ST respecte de la berlina. Ara bé, ja se sap que la diferent arquitectura possibilita un sentit pràctic superior perquè plegant la banqueta posterior la capacitat de càrrega –442 litres en configuració normal– arriba fins als 1.354 litres. A més, l'Exeo ST estrena determinats components que Seat també trasllada a la berlina, per exemple el sistema WIV o l'equip de so Bose amb 10 altaveus (opcional).

Exactament igual que a la berlina són la dotació de motors en aquesta primera fase de comercialització –el mes de setembre arribarà el motor turbodièsel de 120 CV– i els tres nivells d'equipament, Reference, Sport i Style, tots amb set airbags –inclòs el de genoll per al conductor–, controls d'estabilitat i tracció, llums de boira, climatitzador bi-zona, ràdio-CD amb entrada auxiliar i barres en el sostre com a elements de sèrie.

L'equipament de l'Style hi afegeix encesa automàtica dels llums, sensors de pluja i aparcament, alarma volumètrica amb sensor d'inclinació, comandaments de la ràdio al volant, guantera refrigerada, etc. I pel que fa a la definició Sport, es diferencia de l'anterior pels seients de tipus esportiu, els vidres foscos, la suspensió més rígida i les llandes de 17 polzades. La llista d'opcions és molt llarga i en formen part els llums bixenó, el Bluetooth, la tapisseria de pell o l'ajustament elèctric dels seients davanters.

Suspensions multibraç a cada eix

Al Seat Exeo ST se li nota, igual com a la berlina, d'on ve. I és que si de l'anterior generació de l'Audi A4 se n'havien lloat a bastament les excel·lències, ara correspon fer el mateix amb el seu derivat. L'Exeo ST mostra un comportament impecable i no cal decantar-se per les suspensions esportives per sentir el bon aplom que té sobre l'asfalt. Hi tenen molt a veure les suspensions multibraç en cada eix. Així, cada roda davantera té quatre ròtules de suspensió que limiten la variació dels angles de caiguda i convergència i en milloren el control, l'estabilitat lineal i l'efectivitat de les frenades en corba, i permeten treure més rendiment de l'adherència dels pneumàtics. I al darrere, el trapezi oblic fa unes funcions similars.

Al conductor de l'Exeo li queda ben clar, des del primer moment, que aquest cotxe admet perfectament un motor tan potent com el 2.0 TSI, que se situa al capdavant entre els cinc que actualment configuren la gamma; tots amb canvi manual de sis marxes i, amb l'única excepció del 1.6/8V de gasolina, sobrealimentats per turbo. Els dos propulsors més potents disposen de la direcció Servotronic d'assistència variable, la qual és opcional per als motors 1.8/20 V i 2.0 TDI-143 CV.

MOTORS DE GASOLINA: 1.6/8V. 102 CV i 148 Nm. Consum: 7,7 l/100. Emissions CO2: 179 g/km. 1.8/20V. 150 CV i 220 Nm. Consum: 8,1 l/100. Emissions CO2: 189 g/km. 2.0 TSI. 200 CV i 280 Nm. Consum: 7,9 l/100. Emissions CO2: 184 g/km. MOTORS DE GASOIL: 2.0 TDI. 143 CV i 320 Nm. Consum: 5,7 l/100. Emissions CO2: 149 g/km. 2.0 TDI. 170 CV i 350 Nm. Consum: 5,9 l/100. Emissions CO2: 153 g/km. SUSPENSIONS: Eix davanter de quatre braços / Eix posterior multibraç trapezoide. FRENS: Discos ventilats / Discos sòlids. LLARGADA, AMPLADA I ALTURA: 4,666/1,772/1,454 m. PREUS GASOLINA: De 23.290 euros (1.6 Reference) a 29.550 euros (2.0 TSI Style). PREUS GASOIL: De 26.500 euros (2.0 TDI-143 Reference a 29.750 euros (2.0 TDI-170 Style).

Molt per triar

S'ha acabat allò de limitar a certs colors un automòbil de carrosseria familiar. I l'Exeo ST n'és un bon exemple. Seat ofereix un assortiment de 14 colors, alguns dels quals són ben adients amb el caràcter esportiu d'aquest cotxe. Per a l'interior, hi ha sis possibilitats de tapisseria.

Més informació

Amb l'Exeo ST, Seat estrena el sistema WIV, les instruccions del qual ajuden a allargar els intervals de manteniment. Per beneficiar l'estalvi de combustible, aquest sistema també inclou l'indicador de la marxa més adient segons les condicions en què es circula.

Energia solar

Seat proposa un parabrisa que ajuda a reduir la temperatura dins l'habitacle. També és disponible un sostre de vidre amb cèl·lules fotovoltaiques que, mitjançant l'energia solar, manté en funcionament el climatitzador quan el cotxe està aturat, sense que es descarregui la bateria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.