Motor

Control amb mà de ferro

Trial ‘indoor' Ciutat de Girona. Bou pilota a un nivell superior i aconsegueix la victòria en la 24a edició de la prova gironina. El pilot de Pals Jeroni Fajardo es classifica per a la final

El domini de Toni Bou (Montesa) en el trial mundial ja és escandalós. Ahir va tornar a demostrar la seva autoritat en la 24a edició del trial indoor Ciutat de Girona, la cita clàssica de la diada de Tots Sants. El pilot de Piera va guanyar la prova i va consolidar el lideratge del campionat d'Espanya, després d'haver aconseguit també la victòria a Saragossa. Al podi el van acompanyar Albert Cabestany (Sherco) i Jeroni Fajardo (Ossa), mentre que la sorpresa va ser l'eliminació d'Adam Raga (Gas Gas) en la primera volta, a causa d'un recorregut molt discret.

El públic gironí va omplir les dues terceres parts del pavelló de Fontajau, tot un mèrit tenint en compte la conjuntura econòmica actual, que ha reduït el calendari del campionat d'Espanya a només tres curses (l'última en un lloc encara per concretar). La crisi també es va notar en l'escenari gironí (hi havia menys zones i faltava la de la cascada, més costosa), si bé cal reconèixer l'esforç dels organitzadors i les institucions per conservar una prova ja clàssica i continuar portant els millors especialistes mundials a Girona.

Bou, sense rival

En la prova hi van participar dos pilots de les comarques gironines. Amb un d'ells, Jeroni Fajardo, no s'hi comptava, ja que no va formalitzar la seva inscripció fins fa uns pocs dies. L'altre, Francesc Moret (Montesa), de Molló, es va classificar dissabte en l'eliminatòria dels júniors, juntament amb Pere Borrellas (Gas Gas).

La primera volta va quedar marcada per l'eliminació de la zona inicial a causa d'una avaria que va tenir Pol Tarrés, que va deixar els obstacles plens d'aigua i oli. El trial va tenir una dificultat tècnica elevada i només Toni Bou va ser capaç de superar la primera volta sense cap fiasco. El campió del món ja va marcar les diferències en el primer obstacle de la primera zona, un salt alt que va superar en el tercer intent, després de salvar el fiasco amb gran habilitat en els dos primers.

El recorregut continuava amb la zona dels contenidors. Tots hi van fer fiasco, menys, és clar, Bou. El de Montesa ja tenia la classificació encarrilada i la va acabar de confirmar amb la victòria en la cursa. El seu resultat va ser de només quatre punts.

Cabestany va estar gairebé impecable. A excepció del fiasco als contenidors, només va fer un peu a la primera zona per acabar el recorregut amb sis punts, quatre menys que Jeroni Fajardo, l'últim classificat. La sorpresa va arribar amb l'actuació d'Adam Raga, impròpia d'un excampió del món. L'ulldeconenc va fer tres fiascos, va perdre la cursa, i va acabar empatat a 17 punts amb els dos júniors. En el desempat no li va tremolar el pols i va ser quart.

En la final, Bou va tornar a marcar la diferència a les dues primeres zones. A la penúltima ja va confirmar la victòria i l'atenció es va centrar en la lluita pel segon lloc. Fajardo i Cabestany empataven a 25 punts en la definitiva. L'empordanès va sumar un punt que seria la seva perdició, ja que el seu rival tarragoní no en va fer cap i es va assegurar el segon lloc més alt del podi de Girona.

CLASSIFICACIONS

Trial de Girona
1r Toni Bou (Montesa)
4 + 19
2n Albert Cabestany (Sherco)
6 + 25
3r Jeroni Fajardo (Ossa)
10 + 26
4t Adam Raga (Gas Gas)
17
5è Pere Borrellas (Gas Gas)
17
6è Francesc Moret (Montesa)
17
7è Alfredo Gómez (Montesa)
18
8è Pol Tarrés (Gas Gas)
22
Campionat d'Espanya
1r Toni Bou (Montesa)
20
2n Albert Cabestany (Sherco)
14
3r Adam Raga (Gas Gas)
13
4t Jeroni Fajardo (Ossa)
6
5è Pol Tarrés (Gas Gas)
6
6è Pere Borrellas (Gas Gas)
6
7è Francesc Moret (Montesa)
6
8è Alfredo Gómez (Montesa)
3
Amb tan poques zones ha quedat un trial de tot o res i molt selectiu. Però l'acabo content
Jeroni Fajardo
GAS GAS
Avui el meu pilotatge no ha estat gaire fi, però ho he compensat amb agressivitat
Toni Bou
MONTESA

Cap a Itàlia

Dani Oliveras es va veure obligat a abandonar la competició la temporada passada perquè no trobava un projecte solvent. El pilot de Vilablareix va fitxar per Ossa i va assumir el paper de mecànic de Fajardo i de desenvolupador de la moto nova d'aquesta marca. La temporada que ve, però, tornarà a la competició per disputar els campionats italians de trial indoor i outdoor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.