RAL·LI COSTA BRAVA

Sergio Vallejo, campió estatal

Va assegurar-se el títol gràcies a la quarta posició

Xevi Pons lluitarà pel subcampionat en l'última prova

Sergio Vallejo (Porsche 911) va guanyar el títol estatal de ral·lis d'asfalt després de ser quart en el Ral·li Costa Brava, la penúltima prova puntuable. El pilot gallec va ser conservador en els darreres trams i, amb solidesa i regularitat, va aconseguir vèncer el campionat. La victòria va ser per al noruec Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia), afavorit pels problemes d'Alberto Hevia (Skoda Fabia) en els últims trams cronometrats. L'asturià havia estat líder fins al penúltim tram, però va cedir el lloc a causa de la pluja i finalment va acabar en la segona posició.

Xevi Pons (Mitsubishi Evo X) va completar el podi de la prova amb el tercer lloc i lluitarà en l'última cita del calendari per ser subcampió, honor al qual també aspiren Miguel Fuster (Porsche 911), que es va retirar del Costa Brava a causa de problemes mecànics, i Enrique García Ojeda (Subaru).

La prova va servir per proclamar, també, el campió d'Europa FIA en la categoria 3, que va ser Enrico Brazzoli (Porsche). L'italià va ser segon, només superat pel bicampió del món Walter Röhrl (Porsche), que tornava al Costa Brava 34 anys després de la seva primera participació. El podi el va completar l'andorrà Ferran Font (Ford Escort). L'italià Salvatore Riolo (Porsche) va ser el gran damnificat, ja que va plegar en l'últim tram després d'haver dominat la cursa. Jean Reagnotti (Alpine Renault) també va abandonar per problemes mecànics.

CLASSIFICACIÓ

1r Mikkelsen-Floene (Skoda Fabia)
1h40:09.2
2n Hevia-Iglesias (Skoda Fabia)
a 8.5
3r Pons-Haro (Mitsubishi Evo X)
a 51.5
4t Vallejo-Vallejo (Porsche 911 GT3)
a 1:01.4
5è Solà-Sánchez (Mitsubishi Evo X)
a 2:18.1
6è Membrado-Vilamala (Mits. Evo X)
a 4:19.1
7è Vinyes-Mercader (Ren. Clio R3)
a 4:53.3
8è Orriols-Pujolar (Mitsubishi Evo X)
a 5:14.8
7è Pérez-Velasco (Renault Clio R3)
a 6:23.4
9è Ceballos-Hernández (Subaru Impreza)
a 7:31.7

Membrado guanya el seu sisè campionat de Catalunya

Josep Maria Membrado (Mitsubishi Evo) va guanyar el seu sisè campionat català de ral·lis d'asfalt en set temporades. El pilot de Gironella va ser sisè en la classificació escratx i tercer en la del campionat català. El seu rival en la lluita pel títol, Albert Orriols (Renault Clio), va acabar dos llocs rere seu i també es va assegurar el subcampionat. La victòria va ser per a Xevi Pons (Mitsubishi), que va estar seguit en el segon lloc per Dani Solà (Mitsubishi). El cassanenc Climent Domingo (Peugeot 106) va acabar setè d'aquest certamen i catorzè en escratx.

Una altra categoria que va tenir campió va ser la del Volant RACC. El títol va ser per a Ferran Pujol, que també va aconseguir la seva cinquena victòria de la temporada en sis curses. El pilot de Sentmenat va ser segon rere Joan Carchat, que va acabar gairebé vint segons més tard. Carles Palou va completar el podi: «La prova en general ha anat molt bé, igual que la temporada. Hem decidit agafar-nos la cursa amb calma des d'un principi, ja que en la primera passada hem fet una virolla i hem vist que no feia falta arriscar tant», va assegurar Pujol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.