Bàsquet

Mor Rafel Vilar, referent històric del bàsquet gironí

Necrològica. Tenia 59 anys i feia temps que lluitava contra una malaltia

Rafel Vilar, històric jugador i entrenador de l'Adepaf i un referent en la formació de jugadors del bàsquet figuerenc i gironí, va morir ahir a Garrigàs als 59 anys en no poder superar una malaltia contra la qual havia lluitat en els últims anys. Vilar serà incinerat avui i la cerimònia de comiat es farà a les 4 de la tarda a Garrigàs, el seu poble.

La trajectòria de Rafel Vilar en el bàsquet és llarguíssima i vinculada sobretot a l'Adepaf, on va destacar com a jugador al costat del també desaparegut Rafael Mora –anys 70–, però sobretot com a entrenador en totes les categories, a partir de la dècada dels vuitanta. De fet, ja malalt, va continuar exercint com a coordinador del club. Tot i que va dirigir el primer equip en diverses etapes, la seva reputació com a entrenador la va aconseguir sobretot en la formació de jugadors. Per les seves mans van passar les millors generacions de jugadors del club figuerenc, amb els germans Vallmajó i Oriol Rabert com a noms més coneguts en el present i passat recent.

Vilar va fer una de les seves últimes aparicions el passat gener amb motiu de l'entrega de premis del memorial Nil Vilar, torneig instaurat pel Sant Josep de Girona en record del seu fill, jugador del club, que va morir el 9 de gener del 2010.

Sense paraules

Fa només dos anys que Rafel Vilar va perdre el seu fill Nil, que va morir sobtadament. Temps enrere havia vist morir una filla. Aquest segon succés afegit a la seva malaltia em va semblar d'una crueltat extrema, difícil d'assumir, i així ho vaig escriure. Pocs dies després, em truquen d'un número que no m'era desconegut. De seguida vaig reconèixer la veu d'en Rafel. “Gràcies, Toni.” Em vaig quedar mut, sense reacció, crec que per primer cop en la meva vida. Als que sabem la classe de bona persona que era, ens deixa records sempre positius, la seva lluita i la seva devoció pel bàsquet i la família.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.