Futbol català

L'ascens ara ja depèn d'una gesta

Un gol a l'inici de la segona part del pitxitxi de l'Almeria deixa els andalusos amb un peu i mig a primera

Sense Jandro, els de Rubi no van estar fins i, per adobar-ho, amb el 0-1 Felipe va fallar un penal (75')

El Girona almenys es va escapar viu, perquè l'Almeria el va tenir grogui i amb el peu al coll

Tocarà una gesta o s'haurà d'esperar un miracle, però l'ascens del Girona a primera ara sí que ja depèn de manera irreversible d'assaltar dissabte el terreny de joc de l'Almeria, que ahir va posar un peu i mig a la màxima categoria quan els hi hauria pogut posar perfectament tots dos. I qui sap si els andalusos poden pagar el fet d'haver deixat escapar viu el Girona, que va tenir una tarda complicada en què no va parar d'enllaçar notícies negatives i contratemps. Des del fora de combat de Jandro, que ja va provocar una mena de destrempada general a Montilivi abans que la pilota comencés a rodar, fins al penal fallat per Felipe amb 0-1 (75'), en una acció que hauria revitalitzat l'equip i l'estadi.

L'Almeria, una màquina gairebé perfecta de jugar al contraatac, va deixar que el partit madurés i va esperar amb paciència la seva oportunitat. Mai va desguarnir una defensa de quatre contra la qual el Girona es va estavellar en un inici més bulliciós que consistent. Felipe i Jofre semblaven ràpids de cames, però quan se n'anaven d'un rival els n'apareixia un altre al davant. I entrar a l'àrea amb la pilota controlada i amb possibilitats d'inquietar Esteban va ser realment complicat.

I quan l'Almeria s'hi va posar, va fer por. Amenaçava per les bandes amb Falqué i Aleix Vidal, però també amb les desmarcades de Charles i les aparicions des de segona línia de Soriano. Sort que Tébar i Richy van tenir una col·locació excel·lent i, amb Becerra batut, van salvar dues pilotes des de sota els pals (27' i 36'). Un temps mort hauria anat de meravella en aquesta fase, de ple domini visitant. Al descans s'hi va arribar amb una acció a dins l'àrea que Jofre va exagerar i amb Montilivi pressionant l'àrbitre per no haver sancionat l'acció amb un penal. El 0-0, però, no era un resultat gens dolent per als de Rubi, molt més fiables en defensa que en atac.

0-1 i màxim risc

La galleda d'aigua gelada va arribar després de dues ocasions del Girona. Els locals, envalentits, van desguarnir la defensa en un córner i l'Almeria va muntar un contraatac letal: diagonal de Falqué culminada per Charles després d'una assistència de Corona. Jose no va poder frenar la contra i Becerra es va quedar a mitja sortida.

Rubi va esperar poc a posar Acuña, que va tornar per uns instants l'excitació a Montilivi. El Girona va tenir el seu punt àlgid en el penal per mans de Gunino, però l'errada de Felipe des dels onze metres (75') va instal·lar els gironins en una profunda depressió i, en un intercanvi de cops ple de risc, va anar d'un pèl que l'Almeria no sortís de Montilivi fent ja la rua de l'ascens. Va aparèixer Becerra amb dues mans (76' i 84') i a Calvo li va faltar precisió (86' i 89'). Maleiran haver perdonat tant?


girona0


almeria1

GIRONA: Isaac; Jose (Eloi 70'), Richy, Chus Herrero, David Garcia; Tébar, Luso; Juanlu, Felipe (Ion Vélez 84'), Jofre (Acuña 57'); i Gerard Bordas. ALMERIA: Esteban; Gunino, Pellerano, Trujillo, Christian; Verza, Corona (Álvaro 62'); Aleix Vidal, Soriano (C. Calvo 69'), I. Falqué; i Charles (Jonathan 80'). GOL: 0-1 (49') Charles. ÀRBITRE: Arias López, del col·legi cantàbric. T.G.: al local Chus Herrero (66'), i als visitants Iago Falqué (12'), Corona (38'), Christian (55'), Soriano (68') i Gunino (74'). T.V.: cap. PÚBLIC: 9.286 espectadors. MINUT A MINUT: 3' Bicicleta de Jofre, que remata amb la cama dreta, i Esteban, ben col·locat, bloca sense problemes. 6' Bordas s'entreté a dins l'àrea quan Jofre l'havia desdoblat i es quedava sol. 22' Pellerano fa un refús enrere i Jofre, venint amb velocitat, connecta una volea fora per poc. 25' Gunino guanya la línia de fons, la seva centrada la rebutja Becerra i el xut d'Aleix Vidal des de la frontal s'estavella al cos de Tébar i es perd a córner. 27' Córner a favor de l'Almeria que remata Soriano i Tébar salva el gol quan la pilota entrava. 34' Luso despenja una pilota i Bordas remata amb poca convicció, a les mans d'Esteban. 36' Soriano fa una acció de mèrit i el seu xut supera Becerra però no Richy, que salva sota els pals. 45' Pellerano escombra Jofre, que cau a l'àrea i demana penal. 47' Centrada de David Garcia i volea de Juanlu alta. 48' Rematada forçada de Bordas de cap i Esteban ha de rectificar per enviar a córner. 49' 1-0. Diagonal des de la seva àrea de Iago Falqué i contraatac letal de l'Almeria que resol Charles després d'una combinació amb Corona. 61' Xut des de la frontal de Felipe, ras i dur, i Esteban atura en dos temps. 74' Penal per mans de Gunino que Felipe executa massa centrat i Esteban el rebutja amb els peus. 76' Cristian es queda sol a dins l'àrea i Becerra evita el 0-2 amb una gran mà. 77' Rematada de Bordas i Esteban vola fins a l'escaire per atrapar la pilota. 84' Jonathan fa una passada a Aleix Vidal, que prova una rosca, i Becerra envia la pilota a córner. 86' Xut duríssim de Carlos Calvo que es perd molt a prop de l'escaire de Becerra. 89' Centrada des de la dreta de Jonathan i rematada de cap de Calvo a fora.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.