Futbol català

JOSEP THIÓ

AUTOR DE L'HIMNE DEL GIRONA FC

“L'himne crea entusiasme”

El músic gironí, fundador de Sopa de Cabra, va compondre el 2010 l'actual himne del Girona FC

El club encara deu diners a les persones a qui ho va encarregar

El dissabte 6 de novembre del 2010, en el marc d'un partit entre el Girona i el Ponferradina –3 a 0 per als locals– es va estrenar al camp de Montilivi el nou himne del Girona FC, amb lletra i música del gironí Josep Thió (1965), músic de llarga trajectòria, conegut sobretot com a guitarrista i compositor de Sopa de Cabra i també per la seva trajectòria en solitari.

Com va arribar a fer l'himne del Girona?
M'ho va proposar Pere Boadas, que havia treballat amb Sopa de Cabra i després amb mi en solitari, i en aquell moment s'encarregava de la promoció del Girona. En Pere i en Manel Prades tenien una empresa d'organització d'esdeveniments i la veritat és que, en aquell moment, la directiva del club no els va tractar gaire bé i encara els deu diners.
Com havia de ser, l'himne?
No havia de ser un himne de futbol, perquè hi havia una visió més transversal i havia de servir per les diferents seccions esportives que volia potenciar el club, amb el lema Tots som Girona.
I de seguida li va arribar la inspiració?
D'entrada, no m'agrada gaire treballar per encàrrec, així que els vaig dir que miraria de trobar alguna cançó que tingués a mig fer, perquè sóc conscient que no componc el que vull quan vull, sinó que vaig triant idees a mesura que em van sortint. Vaig presentar una maqueta als responsables del club i els va semblar bé i, des del principi, va quedar clar que l'havien de gravar The Gruixut's.
Creu que el seu himne ha arrelat?
Crec que sí, perquè parla de fer unió, de la força de la gent. L'himne sona al camp al principi i al final de cada partit i també cada vegada que el Girona fa un gol. Crec que ajuda a crear un punt d'entusiasme i d'eufòria.
El seu primer record del Girona?
Es van fer un parell de partits amistosos amb el Barça de Cruyff, Sotil, Rexach, Neeskens, etc., i jo vaig anar almenys a un d'aquests partits... que jo recordi, perquè era força petit.
És futboler?
Sóc del Barça, però la veritat és que no he estat mai gaire de futbol. He jugat a bàsquet, però sóc relativament maldestre pel que fa als esports. Respecte al futbol vaig estar molts anys desconnectat, fins que va arribar el Barça de Cruyff, el de les quatre lligues. Va haver-hi una època en què jo no tenia ni tele, però vaig començar a sortir amb la meva dona i, quan anava a casa seva, el seu pare tenia la tele posada i veia els partits amb ell. Després sí que he anat seguint força el Barça.
I el Girona?
De lluny, però el segueixo.
Com el veu, ara com ara?
Evidentment, molt millor que altres anys, que estàvem patint sempre. Per a un club de futbol, sempre és bo lluitar per alguna cosa més que no sigui la permanència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.