Futbol català

ALBERT MATEOS I POCH

ECONOMISTA. SOCI NÚMERO 121

“Si mantenim la intensitat, podem”

La seva és una vida lligada al Girona.
El meu avi n'era soci i el meu pare també, a més de president fundador del Vila-roja, i jo des de molt petit he anat a Montilivi amb el meu germà Josep M., els meus cosins Poch i tota una colla de bons amics.
A qui recorda d'aquells temps?
Aquella alineació que acabava amb Abad, Abete, Pagés, Flores i Mas. I gent com ara Barto Pagés, Busquets, Ortega, Marenyà i en Paquito, un gran central. I Vidaña, Subirats... I en Xavi Agustí, jugador, directiu, secretari tècnic, entrenador... Imprescindible.
De ben jove va ser fundador d'una penya.
No n'hi havia cap i amb un grup d'amics vam fundar la Penya Gironina, que va arribar a tenir uns 200 socis.
Vostè hi ha estat a les verdes i a les madures.
És un sentiment. Conec jugadors, he estat soci des dels 8 anys i he estat en una directiva i una gestora.
I és dels que sempre han animat.
Amb la Penya Gironina ens posàvem a preferent i animàvem molt. Després, es va ensorrar la graderia i vam anar a tribuna. Ara som un grup unit: en Fito, en Manel Sarasa, en Gabi Baldrich, en Toni Reinoso, l'Enric Simon, el malaguanyat Carles Barba...
Es pujarà a primera?
Hi ha massa eufòria. Hem de tocar de peus a terra: ens juguem les garrofes amb un Vila-real i un Almeria que tenen un potencial brutal. Hem d'anar de tapats. Partit a partit, recuperant l'equip. Hi ha una doble oportunitat: l'ascens directe i la promoció. Si mantenim la intensitat, hi ha possibilitats.
Destaqui un jugador de la plantilla.
Jandro deixarà petjada, com ho van fer Geli, els Julià, Pep Mercader i Javi García. I Acuña, un davanter que no teníem des dels temps de Paco Flores.
La millor època del Girona?
Ara, des d'en Torrent fins a l'Agné i Rubi. També a finals del 70, en una segona B de dos grups. I amb Xavi Agustí d'entrenador, quan es va pujar a segona B i es va estar a punt de pujar a segona A.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.