2a DIVISIÓ A

Alan Baró prioritzarà el Girona

El migcampista de Darnius confia que quedarà lliure de l'Alacant, amb el qual té contracte

Alan Baró Calabuig té un perfil que encaixa en la política de reforços del Girona FC. L'exjugador del Figueres és gironí, jove –acaba de fer 24 anys– i té projecció, després de completar una temporada força regular en la seva estrena a segona A. El de Darnius, que ha alternat el lloc de pivot defensiu amb el de central en els 26 partits de lliga que ha jugat (2.205 minuts) veuria de bon ull el retorn a la demarcació, tot i que la seva primera missió és desvincular-se de l'Alacant, un club carregat de problemes econòmics, afectat per la llei concursal i que haurà de tornar a competir a segona B.

Alan té una temporada més de contracte amb l'Alacant, on va arribar l'estiu del 2007 i hi va aconseguir l'ascens a segona A, ja amb un bon protagonisme (2.166 minuts en 32 partits de la lliga regular). La temporada del retorn a segona A ha estat problemàtica per al club, tant en l'àmbit esportiu com en l'econòmic, ja que la plantilla va començar a tenir problemes de cobrament al novembre. Ara els que acaben contracte no es quedaran i, per a la majoria dels que en tenen (onze jugadors), el club prepara un expedient de regulació d'ocupació. Alan confia que quedarà lliure per poder buscar una sortida a segona A. El problema és que, amb la supervisió dels administradors judicials, el procés es demora. «Si abans les coses ja anaven lentes, ara encara és pitjor, perquè totes les decisions han de passar per moltes mans», reconeix. El jugador denunciarà els impagaments (des del novembre que no cobra la nòmina) a l'AFE.

Alan assegura que no ha rebut cap oferta ferma del Girona. Reconeix, però, que seria una molt bona sortida: «Potser hi haurà altres coses i s'haurà d'analitzar, però si el Girona té interès, a mi m'agradaria, per tornar a estar a prop de casa i pel projecte que faran. El Girona seria una prioritat.» Insisteix, però, que el primer que ha d'aconseguir és sortir de l'Alacant.

Alan és un dels cinc gironins –amb Mingo, Òscar Ramírez, Carles Coto i Pitu– que han competit la temporada 2008/09 a segona A, a part dels deu –Serra, Jose, Jaume Duran, Matamala, Dorca, Xumetra, Chechu, Hèctor Simon, Arnal i Serramitja– que ho han fet amb el Girona. De tots cinc, l'únic que acaba contracte és el defensa de la Bisbal Òscar Ramírez.

MÉS GIRONINS

Mingo
Lateral esquerre d'Hostalric. 32 anys. 29 partits (2.489 minuts) amb el Nàstic. Si el jugador no diu res avui, renova per un any més, però ell en demanava dos al Nàstic i encara no s'ha decidit.
Òscar Ramírez
Defensa de la Bisbal. 25 anys. 25 partits (1951 minuts) amb el Sevilla Atlético. Acaba contracte, queda lliure i espera ofertes. Vol continuar a 2a A i, si no hi troba lloc, anar a un capdavanter de 2a B.
Carles Coto
Extrem dret de Figueres. 21 anys. 20 partits (882 minuts) amb el Sevilla Atlético. Té una temporada més de contracte amb el filial.
Pitu Comadevall
Mitja punta de Salt. 25 anys. 13 partits (675 minuts) amb Las Palmas (segona volta). Té una temporada més de contracte i començarà la pretemporada a Las Palmas.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.