Futbol català

La mala versió de l'Olot

Futbol. 3a divisió. El Balaguer va fer valer un gol matiner d'Ermengol (9') per derrotar els garrotxins, que van estar grisos. L'àrbitre es va empassar un penal a favor dels visitants (70')

OLOT0

BALAGUER1

L'Olot va tornar sense cap punt de Balaguer, en un partit en què l'equip de Nitus Santos va estar molt lluny de la seva millor versió, especialment en la primera meitat. A remolc dels locals des de ben aviat (9'), la lleugera millora dels garrotxins després del descans va ser insuficient per tornar amb algun punt del llarg desplaçament a la Noguera.

L'Olot va tenir molts problemes en la primera meitat, dominada de cap a peus pel Balaguer. Els locals de seguida van aconseguir batre la porteria d'Aleix, de manera que van poder jugar amb la tranquil·litat de tenir el marcador a favor. El gol es va originar en un córner que Ermengol va rematar a les xarxes.

Tot i que l'Olot hauria pogut restablir ràpidament la igualtat –Granell va enviar una falta directa al travesser (16')–, el que és cert és que el Balaguer va jugar amb molta més intensitat i fe que no pas els garrotxins. Els locals, que a casa se senten forts, van imprimir un ritme de joc molt alt i van tenir ocasions suficients per anar-se'n al descans amb un resultat més concloent. Fornier va etzibar un xut duríssim que es va perdre arran de pal (22'). El porter Aleix va reparar una errada de Berga i va evitar el possible 2-0 en una gran intervenció. L'equip de la Noguera, amb el peu a fons i una bona pressió, va jugar moltíssima estona en terreny de joc rival. Molt perillós a pilota aturada, el Balaguer hauria pogut incrementar l'avantatge just abans del descans en un córner que va generar un gran embolic dins de l'àrea i que la defensa garrotxina va aconseguir allunyar des de sota els pals amb penes i treballs (40').

Després del descans, el panorama va canviar una mica, no pas gaire. El Balaguer no va estar tan fi, però l'Olot tampoc va acabar de fer-se amb les regnes del partit. Els locals van tancar-se molt bé i a còpia de solidaritat i molta capacitat de lluita van mantenir els olotins lluny de l'àrea. Tot i que Granell ho va provar un parell de vegades de lluny, la millor ocasió de l'Olot va arribar en el minut 70, quan Robert va guanyar l'esquena a la defensa local i el van fer caure dins de l'àrea. El penal va semblar claríssim, però l'àrbitre no es va atrevir a xiular-lo.

Tot i que l'Olot no va deixar d'intentar-ho, el Balaguer va fer servir l'experiència i amb una defensa molt ferma va evitar que els garrotxins fabriquessin ocasions de gol per intentar, com a mínim, salvar un punt.

BALAGUER: Nogués, Usall, Domi (Ciruela, 80'), Rubén Egea, Dago, Xavi Gracia, Joni Fornier (Gabernet, 60'), Benet, Ermengol, Imaz i Isaac. OLOT: Aleix, Berga, Serra, Hostench, Freixa (Edile, 61'), Abel, Granell, Roger (Robert, 49'), Masó, Sala i Sergi Arimany (Dani Alonso, 75'). GOL: 1-0 (9') Ermengol. ÀRBITRE: Salas Font. T.G.: al local Benet (73') i als visitants Sergi Arimany (50') i Hostench (78'). T.V.: cap. PÚBLIC: Uns 300 espectadors al Municipal de Balaguer.
Hem jugat una molt bona primera part, de les millors de la temporada. I hem generat bones ocasions, cosa que sempre ens costa
M'ha semblat un penal molt clar, però no té sentit parlar-ne. Tampoc hem fet ocasions
Joan ‘Nitus' Santos
ENTRENADOR DE L'OLOT
Hem fet un partit fluix i hem anat sempre a remolc d'un rival agressiu i que s'ha defensat molt bé. Hem estat espessos
En la segona part hem patit per no haver sentenciat, però som un equip que sabem patir
Jordi Cortés
ENTRENADOR DEL BALAGUER

L'Olot acaba la primera volta en zona de ningú

L'Olot ha tancat la primera volta de la lliga amb 26 punts, un balanç que no acaba de satisfer del tot el seu entrenador, Nitus Santos. “N'esperava més. Potser 30 o 32. No puc fer una valoració gaire positiva de la primera part del campionat, però també és cert que és en la segona volta quan comença l'autèntica hora de la veritat”, va dir el tècnic garrotxí. Els olotins han quedat molt despenjats dels llocs d'honor (el quart classificat ha arribat a l'equador del campionat amb nou punts més), però també molt distanciats dels llocs de descens directe (a 10 punts).