Futbol català

Guardiola: “L'Espanyol té molt joc; ens pressionaran a dalt, ho porten a dins”

L'entrenador blaugrana reconeix que els projectes dels dos equips catalans comparteixen “la mateixa idea de gestió esportiva”

Així mateix considera que la plantilla del Real Madrid “està millor” que la barcelonista

El tècnic del FC Barcelona, Pep Guardiola, ha assegurat que el partit d'aquest diumenge a Cornellà-El Prat contra l'Espanyol “és una prova més” davant d'un equip que té “molt joc”, a més d'assegurar que la competició els segueix posant a prova jornada a jornada enfront del Reial Madrid, una plantilla que, segons afirma, “està millor” que el conjunt blaugrana.

“La de Cornellà és una prova més, no tindria sentit viure del que hem fet els últims anys. El 2011 és passat, la competició ens torna a posar a prova, i contra un equip que està millor que nosaltres. Hem visitat molts camps de nivell intens, com el Bernabéu, San Siro, San Mamés... És normal que ens xiulin, tant de bo tot es mogui dins d'un bon ambient de futbol”, ha afirmat.

Qüestionat sobre si contra el conjunt blanc-i-blau hi ha més motivació a la plantilla, Guardiola ha estat clar. “Intentem prendre'ns cada partit amb serietat, però aquí hi ha el component derbi. Som els mateixos entrenadors, ens coneixem molt per experiències anteriors i els jugadors en són conscients. L'Espanyol té molt joc, i això ho demostren perquè utilitzen el porter en moltes jugades; Verdú els dóna molt joc, també Sergio García, Álvaro Vázquez pot actuar per fora, Weiss és increïble... Els pot costar arrencar perquè és un equip jove, però crec que els dos clubs tenim la mateixa idea de gestió esportiva. Hi ha una idea i està per sobre”, ha afirmat.

“Estic convençut que l'Espanyol ens pressionarà a dalt. No puc dir què faran, però ho fa sempre perquè ho porta a dins. Aquesta és la raó per la qual, encara que tots els anys perden jugadors i n'incorporen de nous saben reciclar-se”, ha afirmat. “En tots els partits contra ells hi ha hagut un denominador comú: tant ells com nosaltres hem anat a buscar-nos. Buscaran l'esquena; tenen un equip jove, dinàmic. És un camp històricament complicat, com ho van ser Sarrià i Montjuïc”, ha afegit.

L'entrenador blaugrana ha assegurat que contra l'Espanyol no reservarà a ningú i que Iniesta estarà convocat “gairebé segur”. “Jo intento en cada partit guardar-me poques cartes. Contra l'Hospitalet vaig intentar fer el millor equip possible. Tinc molt respecte als rivals i els que juguen és perquè penso que en aquell moment són els millors”, ha afirmat.

“Heu d'entendre que del fet que en el partit del Bernabéu perdéssim pilotes no podem fer una teoria; som fiables amb la pilota, fem molta incidència en això. Potser a vegades deixes d'entrenar certs aspectes perquè ja els creus assumits, com atacar a través de la pilota. La de demà és una bona prova, tindrem poc espai, ens estaran sempre a sobre, et vénen a buscar. Demà no tindrem temps per pensar quan tinguem la pilota. Cal ser ràpids, veure com està el camp i veure si ho aconseguim”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.