Futbol català

Cruyff vol que els seleccionats catalans demostrin “l'afecte pel país”

Fins a set campions del món poden jugar en el partit que enfrontarà la selecció catalana de futbol amb Tunísia el 30 de desembre

Es vol superar la xifra d'assistència del partit contra Hondures

La selecció catalana de futbol s'enfrontarà el pròxim dia 30 de desembre a Tunísia en un partit amistós a l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Barcelona en el qual, segons que han dit els organitzadors a l'acte de presentació aquest dilluns a Barcelona, la prioritat és que es reuneixi el millor equip possible.

En roda de premsa a l'estadi de Montjuïc el seleccionador català, Johan Cruyff, ha explicat que, en no ser un combinat oficial, la participació “dependrà de l'afecte dels seus jugadors al seu país”.

“Juguen cada tres dies un partit important però, si malgrat això, estan disposats a venir i expressar el seu afecte per a aquest país, no té res a veure amb si es guanya o perd algun partit”, ha dit en referència a si el resultat del Barça-Madrid o el paper dels blaugrana en el Mundial de Clubs, dies abans, podria condicionar la convocatòria.

“És una qüestió més aviat de cor que professional. Ells se senten d'aquí i hi volen participar, i això els honra. Esperem que la gent al carrer senti el mateix i que sigui un dia festiu”, ha explicat.

Catalunya podria presentar un cartell de luxe en el qual pot haver-hi fins a set campions del món: els blaugrana Carles Puyol, Víctor Valdés, Cesc Fàbregas, Xavi Hernández, Gerard Piqué i Sergio Busquets, a més del defensa del Vila-real Joan Capdevila.

Aquestes cares, al costat de les d'altres jugadors com Verdú, Sergio García, Fontàs i Cuenca, entre d'altres, són les que han aparegut avui en el cartell publicitari presentat en l'esdeveniment, amb el lema “Nosaltres hi serem. I tu?”.

“El fet més bonic és que veus un afany darrere per participar. És més aviat de cor, no fa falta convèncer ningú, perquè tots volen participar”, ha reiterat Cruyff, que ha recordat que els resultats d'anys anteriors demostren “del que és capaç aquesta selecció”.

“Tenen molta qualitat perquè ho demostren cada cap de setmana, i no només en equips catalans. El problema serà a qui deixes fora”, ha admès.

De la seva banda, el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, ha insistit en el “compromís de país” que suposa el tradicional partit de la selecció catalana, i ha destacat que s'ha intentat buscar el millor rival possible, que tingués un “compromís real” per a aquest partit.

“Tunísia té un compromís immediat al gener de la Copa Àfrica. Volien venir a Catalunya i s'ha arribat un acord per tornar el partit a Tunísia en la temporada 2012-13”, ha detallat el mandatari, acompanyat de representants de l'ajuntament i de la Generalitat. “Tunísia s'està preparant i vindrà amb tots els jugadors possibles”, ha assegurat el mandatari.

Així, ha subratllat que Tunísia ha participat en quatre Mundials i va fer història el 2004, en coronar-se com a campiona de la Copa d'Àfrica de Nacions, i el 2011, al vèncer en el Campionat Africà de Nacions celebrat al Sudan.

“Tothom està molt involucrat amb el futbol i com a tot arreu és un esport de masses. Aquí no hi ha gaires tunisians, però es preveu que vindrà molta gent per a aquest partit, que s'estan posant en contacte amb nosaltres”, ha assegurat Badir Kortas, diplomàtic de l'ambaixada tunisiana.

Per incrementar l'assistència de l'últim partit de la Catalana –davant Hondures l'any passat, que va convocar 32.000 aficionats, poc més de la meitat de l'aforament de Montjuïc–, el preu de les entrades oscil·larà entre 10 i 25 euros, encara que hi haurà descomptes si s'adquireixen abans del 27 de desembre o amb Carnet Jove o grups de més de vint persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Girona ja fa olor de Champions

girona
 

La ressaca més dolça

BARCELONA
 
 

El Circuit aireja emocions

montmeló
 

Aleix, feliç

 
El protagonista
Xavi Hernández

Xavi marxa amb el cap ben alt

BARCELONA
 

L’últim dia

Barcelona
 

El PAO de Sloukas, el malson blanc

BERLÍN (ALEMANYA)