2a DIVISIÓ A

Gusó: «Brian va tensar la corda i es va trencar»

El president del Girona diu que Sarmiento va voler seguir al Girona quan va veure que ja no aniria al Racing d'Avellaneda

Salamero menysprea la segona volta amb Agné i afirma que les rescissions no graven el club

Josep Gusó
PRESIDENT DEL GIRONA
«Sarmiento va manifestar [dimecres] la voluntat de deixar el club perquè s'enyorava i tenia problemes familiars. Me'l vaig arribar a creure i se li va dir que se l'intentaria ajudar»
«No dubtem que tingués problemes familiars, però també que hi havia el Racing d'Avellaneda que l'estava intentant fitxar, i això no ho manifesta. Durant més d'una hora es va posar tossut dient que marxava, fins i tot sense permís del club»
«Quan li comuniquen [a Brian] que l'operació es trenca perquè el Racing d'Avellaneda havia de pagar els drets del jugador a l'Estudiantes de La Plata, el jugador canvia totalment de missatge i diu que el Girona és el millor club del món i que s'hi sent molt a gust. Ja no hi va ser a temps»
«En aquest club volem gent implicada i que no tingui dubtes. Ja sabíem que Brian era un jugador especial amb un perfil d'estar-hi a sobre. De fet, des del club hi hem tingut una relació més personal que amb altres jugadors ja més fets»
«[Sobre Manga] Se li va comunicar que no es comptava amb ell. Primer ho va entendre. Se li va donar temps i va tenir ofertes. Fins que el seu representant ens va dir que ja no hi podia fer més i ho vam resoldre unilateralment amb el comiat»
Javi Salamero
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA
«[Sobre Brian] En l'aspecte esportiu volíem el jugador i n'estàvem convençuts. Sabíem que era especial per la immaduresa que ha demostrat. Al Xerez devia sentir-se més feliç, perquè no va demostrar conductes tan altisonants com aquí»
«[Sobre Germán] Volíem un perfil de jugador que pogués jugar per dins i en un moment donat de segon punta, i amb experiència a segona A. Després de parlar amb el mister, perquè ho consensuem tot, vam creure que Germán tenia aquest perfil»
«Han sortit comparatives que diuen que l'any passat vam aconseguir 8 punts més que aquest any en la primera volta. El que sí vam fer l'any passat és una segona volta de baixar a segona B»
Germán Beltrán
DAVANTER DEL GIRONA
«Vinc d'un equip que estarà a dalt i era un bon lloc per continuar, però no podia refusar de cap manera l'oferta del Girona»
«Vinc preparat per al que se m'exigeixi i a morir pel Girona. Jugui o no, ajudaré»

Era la presentació de Germán Beltrán, però l'últim fitxatge del Girona va acabar tenint un protagonisme força secundari. El president, Josep Gusó, es va esplaiar en el cas Sarmiento i Javi Salamero s'hi va afegir. La conclusió del director esportiu sobre el pas de l'argentí per Girona no podia ser més positiva: «El vam fitxar convençuts que el rendiment seria profitós per al Girona, i fins al dia d'avui hem d'estar contents del que ha aportat i no maldir del que ha fet malament. Brian ha jugat una sèrie de minuts que han ajudat l'equip a obtenir resultats, ha marcat 3 gols [es va descomptar: en són 2] i no sempre la seva conducta ha estat dolenta. I tenint en compte que l'operació econòmicament no ha sortit malament, ni de bon tros ha estat un fracàs.»

Sarmiento havia parlat dimarts, i Gusó ho va fer ahir. El president del Girona va revelar que el detonant que l'expedient que se li va obrir pel seu retard després de les vacances de Nadal derivés en l'acomiadament va ser el fet que el davanter s'esborrés del partit a Cartagena al·legant una baixada anímica: «Estàvem intentant solucionar el tema de manera interna i sense tocar la part esportiva. Però dimecres va venir dient que estava fotut. Dijous li va dir al mister que no estava capacitat per viatjar a Cartagena i divendres es va posar tossut que volia marxar i que si calia ho faria sense permís del club. La realitat era que el Racing de Avellaneda l'estava intentant fitxar i això no ho manifesta.» Gusó va explicar que quan l'operació es va trencar –el Racing de Avellaneda no es va avenir a pagar a l'Estudiantes de La Plata els drets de formació de Sarmiento– i el jugador ho va saber, va intentar fer marxa enrere: «Va tensar la corda i la corda es va trencar. Va fer tard, perquè a partir d'aquell moment Brian ja no era jugador del Girona.»

Agné i les rescissions.

El director esportiu va aprofitar la roda de premsa per passar comptes pendents. Se li preguntava A, contestava B. I sense venir al cas va parlar de «comparativa condicionada i parcial» sobre el fet que es reflectís que el Girona havia acabat la primera volta amb 8 punts menys que el curs passat. «El que sí vam fer és una segona volta per baixar a segona B», menystenint el treball d'Agné i passant de puntetes sobre els 31 punts sumats en la primera volta: «Prefereixo fer-ne 23 en la primera i 23 en la segona, que serien números de salvació matemàtica.»

Va alliçonar el personal dient que les rescissions «no costen un esforç econòmic afegit al club», perquè rescindint a mitja temporada es poden arribar a acords que permeten estalviar diners. També va afegir que no es plantegen utilitzar les dues fitxes lliures per incorporar cap jugador de l'atur.

Germán: «Tant de bo renovi pels gols marcats»

El nou fitxatge del Girona té l'oportunitat de segellar la seva renovació automàtica per una temporada més en funció dels partits jugats o dels gols marcats. «Posats a escollir, tant de bo sigui pels gols, perquè donen punts, i ja se sap quin valor tenen els punts en una categoria tan igualada. A segona A, ja pots jugar molt bé a futbol, que com la pilota no entri i hi hagi algun error, pots perdre un partit quan l'hauries pogut guanyar sobradament», va comentar Germán Beltrán, que el mateix matí va entrenar-se per primer cop amb els nous companys a Riudarenes. Julià, que hi va parlar una estona després, el va situar gairebé tota l'estona en punta i només en la part final a la banda dreta. L'exjugador de l'Eibar va agrair l'interès del Girona i també del seu exclub per no posar pegues a la seva marxa. Sobre si està preparat per debutar contra el Nàstic, va dir: «Físicament estic bé i a disposició del mister.» Tot i que va fer broma amb el penal que va fallar a Montilivi amb el Barakaldo –«em diuen que ara ja saben per què el vaig fallar»–, Germán va admetre que aleshores va passar uns dies «molt cardats».

JOC RAS

JORDI DANÉS

Que Šalamero tingui enganyat un sector de la reduïda directiva del Girona no vol dir que també pugui fer el mateix amb la resta del món. Què pretén quan diu que les rescissions de contracte no signifiquen un esforç econòmic afegit per al club? Que faci comptes, que segur que en sap, sobre el que han costat Paco Esteban, Raúl Martín, Arnal, Cristóbal, Jankovic i així fins a un total de tretze o catorze exjugadors i extècnics, i que hi sumi les nòmines dels que els han substituït. Segur que surt una quantitat esgarrifosa. Per adobar-ho, amb una actitud altiva menysprea el treball d'Agné –l'últim tècnic de la seva llista per substituir Cristóbal; el penúltim era possiblement Julià– i fa d'endeví o de visionari dient que en la segona volta l'equip farà molts punts i que no patirà en absolut. A l'estiu, l'home que rega la seva flor amb «confiança, humilitat i feina» (d'això se'n diu humor) també pronosticava un salt de qualitat cap a primera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.