Espanyol

Crit d'alleujament

Espanyol.

El conjunt blanc-i-blau aconsegueix la primera victòria del curs gràcies a un gol de Cristhian Stuani en el temps afegit d'un partit boig, davant un Rayo Vallecano molt atrevit

rayo v.2


ESPANYOL3


El temps afegit feia acte de presència. L'Espanyol havia viscut un altre calvari de partit i s'encaminava cap a una altra jornada, la vuitena, sense conèixer la victòria. Massa plom a les ales per a una entitat estripada per les disputes internes de la directiva i el desgavell del futbol base. Una mala maror que ha traspassat els confins dels despatxos i s'ha instal·lat també en els sectors que formen el mosaic de pensaments de l'aficionat. Cadascun d'ells, des del primer directiu fins al més petit individu de la massa social blanc-i-blava va fer un bot quan Stuani va connectar amb el cap una precisa assistència de Sergio García des de l'esquerra. Deliri i èxtasi a dojo. Un crit d'alleujament va retronar per tot l'estadi de Cornellà. L'Espanyol aconseguia la seva primera victòria en lliga a còpia de caràcter i orgull. El gol de l'uruguaià va ser un electroxoc per als jugadors, que durant uns instants van quedar com anestesiats pel moment. Cristian Álvarez es posava les mans a la cara tot estirat a terra. Altres futbolistes destil·laven l'adrenalina corrent cap a la graderia a donar la seva samarreta. Era el cas de Sergio García i Raúl Rodríguez. Finalment, tots acabaven fent una pinya compacta al cercle central com una mena de catarsi. La victòria d'ahir significa molt per a l'Espanyol, per al grup de jugadors que lidera Pochettino. De portes endins eren conscients que una altra derrota podria dinamitar el projecte i que el cap de l'entrenador perillava. Els jugadors, presos d'angoixa, feia massa jornades que flirtejaven amb el triomf, però sense prou embranzida per acabar-lo de collar-lo. Ahir, vn rematar la feina.

L'Espanyol s'ha comportat en aquest inici de temporada com un seductor maratonià. La necessitat de moltes aproximacions per obtenir l'objectiu del triomf l'ha obligat a multiplicar els seus registres d'acció fins a la sacietat. Ahir va haver de fer un jurament per refer-se dels nombrosos obstacles. Un gol fantasma a l'inici del partit va posar a prova l'instint de supervivència dels futbolistes. Una diana precedida d'un error de Joan Verdú. El geni de l'Eixample té una fiabilitat absoluta, però ahir va mostrar la seva cara més humana. Ràpidament va refer el camí fent pujar les revolucions del seu joc i mostrant-se com el fil conductor de l'Espanyol. Si Verdú està bé, la tranquil·litat està assegurada. La responsabilitat del seu error va fer que fos encara més intens en el seu joc. Un xut al pal va fer paleses les seves intencions. Els locals jugaven per impulsos i també es deixaven portar en defensa per les fuetades de caràcter. Una jugada imprecisa de Capdevila acaba amb una pilotada defectuosa de Cristian. El capità era un sac de nervis i increpava els seus companys. Era l'estat d'angoixa que es vivia a l'estadi. Xiulets tímids a la grada. La pressió del moment feia treure el geni a Víctor Sánchez, que es treia una assistència entre línies perquè Verdú fes l'empat. El duo multiplicador de l'Espanyol tornava a fer acte de presència per sostenir l'equip. L'Espanyol continuava incrementant la seva acció en atac. No afluixava. Javi López, que ahir tornava a jugar d'interior, feia una bona retallada que posava a prova Rubén. Verdú, a contrapeu, no podia rematar el refús. Moria la segona part i l'Espanyol anava al túnel de vestidors amb la sensació de deixar-se dos punts pel camí.

L'Espanyol va mantenir un bon ritme de creuer per rematar la victòria. Verdú va signar el doblet i va capgirar el resultat aprofitant una sèrie de rebutjos dins de l'àrea. Era el seu dia, tot i que va començar com un malson. Víctor Sánchez també s'apuntava al carro de la màgia i llançava una vaselina de llarga distància que, per poc, sorprèn Rubén. L'Espanyol respirava amb el triomf parcial, però una gran jugada de Chori Domínguez va ser rematada al cor de l'àrea per Leo. Els nervis es tornaven a disparar. L'expulsió de Labaka, per una falta a destemps sobre Javi López, donava avantatge numèric als locals. Poc temps va durar, fins que Colotto va ser expulsat per doble amonestació. El partit va entrar en una ruleta russa i l'Espanyol, per fi, en va sortir guanyador. Gol de Stuani i punt d'inflexió per a l'Espanyol que s'haurà de corroborar dissabte contra el Màlaga

ESPANYOL: Cristian , Raúl Rodríguez, Colotto, Moreno, Capdevila, Víctor Sánchez, Forlín (Baena, 69'), Javi López (Stuani, 75'), Verdú, Wakaso (Sergio García ,69') i Longo. RAYO: Rubén, Tito, Labaka, Gálvez, Casado, Mohammad Abu (Trashorras, 58'), Javi Fuego, Piti (Adrián, 79'), Leo, José Carlos i Domínguez (Rodri, 69'). GOLS: 0-1 (11') Leo; 1-1 (38') Verdú; 2-1 (49') Verdú; 2-2 (63') Leo; 3-2 (90 +2') Stuani. ÀRBITRE: Teixeira Vitienes. va mostrar targetes grogues a Verdú (11'), Gálvez (13'), Rubén (14'), Forlín (15') i Rodri (74') i va expulsar Labaka (67') per vermella directa i Colotto per doble amonestació (43' i 80').
M''ha agradat molt el caràcter i la personalitat de l'equip en un partit molt difícil de jugar, sobretot per com s'han posat les coses al principi
A vegades no podem desplegar el nostre futbol, pels nervis i per les nostres necessitats. Ens falta claredat d'idees
Mauricio Pochettino
ENTRENADOR DE L'ESPANYOL
És el gol que tot davanter somia marcar, sobre l'hora i decisiu per a l'equip. Ha estat una sensació increïble
Cristhian Stuani
DAVANTER DE L'ESPANYOL
Quan arriben d'aquesta manera, en l'últim instant, les victòries es gaudeixen més
Samuele Longo
davanter de l'espanyol
L'equip ha de seguir en aquesta línia de treball, s'ha vist que no estem tan lluny dels altres
Sergio García
DAVANTER DE L'ESPANYOL

Crits de “Viva España” a la Curva

La crisi existencial que viu l'Espanyol va traslladar-se ahir per primera vegada a la graderia de Cornellà-el Prat. Mentre una pancarta pregonava “No a la politització del club. L'Espanyol és de tots”, des de la Curva s'arrencaven veus que, durant el descans, cridaven “Viva Espanya”, davant la reacció incrèdula de bona part de l'estadi que els va respondre amb xiulets. A través d'un comunicat, el grup d'animació va voler deixar clar que els càntics van ser fruït d'una iniciativa “individual” , tot afirmant que la seva intenció és la de sempre: no polititzar el club.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.