Espanyol

El futbol més convincent

Espanyol. Rep elogis unànimes de la premsa cantàbrica i catalana pel seu joc desplegat a El Sardinero

Les cares dels jugadors de l'Espanyol ahir a la zona mixta del Camp d'Sports del Sardinero ho deien tot. Més inclús que les paraules. Tant en les declaracions oficials davant dels mitjans com en els anomenats off the record, tots els futbolistes de la plantilla blanc-i-blava transmetien una satisfacció que anava molt més enllà de l'alegria d'haver guanyat un partit. El valor dels tres punts eren diminuts en comparació a la forma amb que s'havien assolit. Aquest era el sentit general dels protagonistes. “Què bé hem jugat, no?” Era la frase amb la que els jugadors qüestionaven a la premsa barcelonina desplaçada a Santander tot buscant la complicitat i la confirmació que els refermés les immillorables sensacions.

Les dades de possessió que atorguen a l'Espanyol gairebé un 65% del domini de la pilota enfront el Racing reforcen i il·lustren el bon partit dels periquitos, probablement el millor de la temporada pel que fa al tracte de la pilota i la continuïtat del seu domini. Tant en acabar el partit, com l'endemà, pels carrers de Santander els comentaris dels cantàbrics reforçaven la idea que l'Espanyol va pel bon camí. “Ells, amb quatre nens del planter, han vingut aquí i ens han ballat. No tenen res i semblaven un equip de Champions”, deia un ahir un aficionat del Racing en la barra d'una cafeteria comentant el partit amb un amic que era més crític amb el Racing. “El problema és que aquí qualsevol equip que ve sembla de Champions. Aquest Cúper millor que se'n vagi del bracet amb Pernía perquè ens anem de cap a segona”, sentenciava amb un to crispat.

La realitat però, és que l'Espanyol havia deixat una molt bona impressió tant als aficionats rivals com a qualsevol que va veure el partit. Cert és que el Racing va poder avançar-se amb un parell de xuts de Diop que van topar-se amb el travesser i amb Cristian Álvarez; però la sensació d'equip, de saber com jugar, tocar, marejar al rival, la va crear l'Espanyol.

Així ho reflectien ahir els mitjans tant de Santander com de Barcelona. En la crònica de El Diario Montañés podem llegir una frase que il·lustra a la perfecció el que va ser el partit. “Amb les dades a la mà l'Espanyol mantenia una aclaparadora possessió de pilota i Verdú i Sergio García exhibien més qualitat que totes les samarretes verd-i-blanques juntes.”

El comparen amb el Barça

Laureano Ruiz, un dels homes que va impulsar la tasca en el planter del Barça i que va fomentar la cultura del futbol de toc, ha comparat el joc desplegat dissabte per l'Espanyol al Sardinero amb el del Barça. Ho va fer en el seu anàlisi a El Diario Montañés: “L'Espanyol, amb un joc de toc, va ser un Barça pàl·lid, però va controlar la pilota, la va moure amb sentit (sempre amb un 4-2-3-1) i Verdú, Sergio, Dídac i Romaric es van moure amb absoluta llibertat”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.