Barça

El Barça avisa que la clàusula de Pedro és de 30 milions d'euros

El nou secretari tècnic del FC Barcelona assegura que el club no té cap intenció de desprendre's del jugador canari

El nou secretari tècnic del FC Barcelona, Robert Fernández, ha assegurat aquest dijous que el club blaugrana no té intenció de desprendre's de Pedro Rodríguez i ha avisat que l'equip que vulgui fer-se amb els seus serveis haurà de desemborsar els 30 milions de la clàusula de rescissió.

En la presentació oficial en el seu nou càrrec dins de l'organigrama esportiu del club, Robert ha dit tenir “la sensació” que tant el davanter canari com el brasiler Adriano Correia, dos jugadors que encara no han confirmat la seva continuïtat, jugaran la temporada que ve en el primer equip. 

Sobre la situació de l'internacional espanyol, el nou secretari tècnic ha reiterat que el club i l'entrenador volen que continuï vestint la samarreta blaugrana, per això s'ha remès al pagament de la clàusula de rescissió, fixada en 30 milions d'euros. “Estem esperant que un club pugui fer una oferta. No volem que se'n vagi, però sabem que estem en una situació de risc”, ha explicat. 

En una situació similar a la de Pedro es troba Adriano, de qui Robert ha dit que en les pròximes hores “s'informarà sobre la seva situació”, si bé també ha emfatitzat que el club aposta per la seva continuïtat. “La sensació que tinc és que Adriano i Pedro es quedaran. L'he tingut des del primer moment”, ha assenyalat Robert Fernández, qui ha afegit que “no valorem” l'adéu del canari.

En qualsevol cas, el secretari tècnic del Barça ha deixat clar que la plantilla “està tancada”, sempre que els dos jugadors segueixin de blaugrana, encara que ha precisat que “sempre estarà obert” a escoltar qualsevol possibilitat que pugui sorgir. 

Un dels jugadors que han sonat per al club català és el jove migcampista brasiler Gerson, del Fluminense, per qui el Barcelona tenia una opció de tempteig per incorporar-lo. En aquest sentit, el Barça recuperarà els 3 milions d'euros que va avançar pel dret de tempteig, si bé podrà “controlar” el futbolista malgrat que finalment fitxi per un equip europeu, segurament el Roma italià. 

Robert s'ha presentat en societat quinze dies després que es confirmés la seva incorporació com a secretari tècnic, en una compareixença en la qual s'ha mostrat directe i ha promès que no fitxarà cap jugador sense arribar a un acord previ amb Luis Enrique Martínez. 

“Tinc bona relació amb l'entrenador. Això no significa que hagi de ser l'entrenador el que decideixi. Buscarem jugadors que ens agradin. No vull signar un jugador sense que tots dos estiguem d'acord”, ha subratllat. Ha revelat Robert que va conèixer Luis Enrique després de la final de la Lliga de Campions, quan van mantenir una reunió per començar a planificar la temporada. 

“El que signarà serà el Barcelona. Tot el que puguem aportar serà sempre important. Al final, Luis Enrique i jo ens hem de posar d'acord en el jugador que més bones prestacions pugui donar al club”, ha emfatitzat. 

Una de la qüestions que encara falten per resoldre és el futur del croat Alen Halilovic, qui, segons ha confirmat Robert, la temporada que ve jugarà cedit en un equip que s'adapti a la progressió del futbolista.

Acompanyat pel vicepresident esportiu, Jordi Mestre, i el director d'esports professionals, Albert Soler, la intenció de Robert és “apostar per futbolistes que tinguin un rendiment real”, tot això sense oblidar “gent jove que el dia de demà puguin ser jugadors del primer equip”. 

Aprofitant la presentació, el FC Barcelona ha donat a conèixer l'organigrama tècnic de l'àrea de futbol, en el qual, a més de Robert, destaca la incorporació de Pep Segura com a secretari tècnic del futbol formatiu professional, i la creació de La Masia 360, una àrea de formació i coneixement del futbol base.

“Des dels prebenjamins, mantenim uns valors, un ADN Barça que volem que sigui comú a tots els equips. Com tot és millorable. Per això, s'ha creat una àrea de formació i coneixement per vetllar per l'ADN Barça”, ha tancat Soler.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia