Barça

El fitxatge és Bartra

Les actuacions recents del jove central l'han reafirmat com un peça de garanties en la plantilla, i l'opció de reforçar la defensa amb un fitxatge es desinfla

Arribar a un acord per allargar la vinculació de Bartra amb el club, que expira el 30 de juny de l'any que ve, apareix com una prioritat per a la secretaria tècnica

Contra l'Almeria i el Celtic, Bartra s'ha espolsat molts dubtes

Marc Bartra n'ha tingut prou amb dos partits i mig per desactivar les alarmes al voltant de la defensa blaugrana. El jove central de Sant Jaume dels Domenys, de 22 anys, s'ha reivindicat com una peça de garanties per cobrir les necessitats que es plantegin a l'eix de la defensa, que fins ara s'havia presentat com la zona que més dubtes despertava pel que fa a efectius. De fet, la recerca d'un central, amb les temptatives fallides per fitxar Thiago Silva i David Luiz com a capítols destacats de l'estiu, ha quedat ben apaivagada, així com les previsions d'haver de buscar alguna alternativa en el mercat d'hivern. Bartra, amb les lluïdes actuacions contra l'Almeria i el Celtic, ha fet un gran salt qualitatiu i s'ha espolsat molts dels dubtes que l'han acompanyat, i s'ha rebel·lat també contra el mal record que el perseguia des de l'eliminatòria de semifinals de la Champions passada contra el Bayern. Ara, un mes i mig després de l'inici oficial de la temporada, ha pogut demostrar a Gerardo, Tata, Martino la seva maduresa sobre el terreny de joc, erigint-se, en absència per lesió de referents com ara Mascherano i Puyol, en un jugador capaç d'afrontar responsabilitats en el seu segon any a la primera plantilla blaugrana. D'aquesta manera, la situació ha fet un gir, i la necessitat de renovar Bartra s'intensifica al ritme que es desactiva la percepció que cal buscar un defensa de fora. I és que el contracte del central català amb el Barça expira el 30 de juny de 2014. O sigui, tot just acabi aquesta temporada.

Tres mesos importants

La reglamentació actual permet que el jugador pugui començar a establir contactes i negociar lliurement amb altres clubs sobre el seu futur a partir de l'1 de gener. Per tant, la situació propicia que durant els propers tres mesos la secretaria tècnica blaugrana, amb Andoni Zubizarreta al capdavant, intensifiquin els contactes per acordar la renovació del contracte de Bartra. Fa uns dos mesos que les dues parts en parlen i, segons fonts pròximes a la negociació, hi ha sintonia. De fet, la intenció inicial del club és perllongar la vinculació quatre temporades més (fins al 2018). La intensa trajectòria de Bartra amb el Barça, que va començar quan només tenia 10 anys, facilita l'entesa, així com la voluntat que l'acord es pugui tancar aviat, i si és possible abans que acabi l'any.

Durant aquest període, la secretaria tècnica haurà de compaginar aquesta negociació amb altres qüestions pendents, com ara les renovacions d'Andrés Iniesta i Martín Montoya. Pel que fa al jove lateral, també de 22 anys, la seva situació és similar a la de Bartra, ja que el seu contracte també expira el juny vinent.

“Tranquil” amb el procés

En l'aspecte personal, Bartra afronta les negociacions al voltant de la seva renovació “tranquil” i volent-se centrar en la seva feina diària amb l'equip: “El club i el meu representant estan parlant sobre aquest tema. El més important ara és entrenar-me bé i, si jugo, fer-ho tan bé com pugui perquè tot sigui més fàcil”, va declarar ahir en roda de premsa. “L'important és seguir en aquest nivell”, va afegir.

CORDIALITAT

Hi ha sintonia entre les parts, fet que facilita un acord abans que acabi l'any

NEGOCIACIONS

Club i jugador van començar a parlar sobre la renovació fa un parell de mesos


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.