Barça

Marquinhos, Bartra i Varane, els tres centrals del futur al futbol europeu

Informe. El Barça treballa amb un informe que assenyala que aquests són els tres jugadors més prometedors a Europa en el centre de la defensa

Els tres defenses centrals joves amb un potencial de futur més gran en el panorama continental són el blaugrana Marc Bartra (22 anys), el madridista Raphaël Varane (19) i Marcos Aoás Correa, Marquinhos (19), el brasiler que juga al Roma. Així ho determina un dels informes que manega la secretaria tècnica del FC Barcelona per decidir quin serà el futbolista que reforçarà l'eix defensiu del primer equip a partir de la temporada que ve, que és la seva tasca prioritària a hores d'ara. Bartra ja és jugador blaugrana, la incorporació de Varane de moment no es preveu, per motius més que obvis, mentre que Marquinhos és un dels noms que ha sonat amb força per convertir-se en defensa central del Barça.

Certament, l'opció del joveníssim defensa romanista segueix sent vista amb molt bons ulls al Camp Nou. Marquinhos, que va fer 19 anys el 14 de maig passat, va debutar aquesta mateixa temporada en la Serie A amb la samarreta del Roma, club al qual va arribar procedent del Corinthians, en què a penes havia jugat una quinzena de partits i en què acabava de guanyar la copa Libertadores. La seva trajectòria meteòrica s'explica en part per la confiança que ha dipositat en ell l'entrenador giallorosso, Zdenek Zeman, obstinat a convertir-lo en el successor del seu compatriota Juan, traspassat del Roma a l'Inter l'estiu passat. En tot cas, la satisfactòria resposta de Marquinhos a l'aposta del tècnic txec ha fet que el seu nom aparegués subratllat, i en majúscules, a l'informe que té a les seves mans el Barça.

La renovació de Bartra

El contingut d'aquest informe justifica també que, tot i que Vilanova no ha comptat amb ell tant com es podia esperar aquesta temporada, la directiva de Sandro Rosell tingui la intenció de renovar i eixamplar el contracte de Marc Bartra. El de Sant Jaume dels Domenys, que està jugant l'europeu sub-21 a Israel amb la selecció espanyola, té contracte fins al 30 de juny de 2014 i la intenció del club és perllongar-lo per un període de quatre temporades més. De fet, així li ho ha comunicat al seu agent, Xavier Màgic Díaz. De moment, no hi ha hagut resposta per part del jugador, però és evident que el fet que en aquest curs només hagi participat en 16 partits (vuit de lliga, sis de Champions i dos de copa) no ajuda perquè la seva resposta sigui afirmativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.