Barça

Tito Vilanova ja sap què és eliminar el Bayern

Aferrats a l'últim precedent. El Barça ja va fer fora de la Champions el conjunt bavarès el 2009, en l'any del triplet (4-0 i 1-1)

El recent i flamant campió de la Bundesliga contra l'actual líder i, presumiblement, futur campió de la lliga espanyola. El Bayern de Munic i el FC Barcelona tornaran a veure's les cares a Europa, en un eliminatòria estel·lar pel potencial i l'historial dels dos clubs, però atípica, curiosament, tenint en compte que el conjunt bavarès i l'equip blaugrana són dos habituals a Europa. I és que el Bayern i el Barça només s'han trobat tres vegades en competició europea, dos cops en la Champions i un altre en l'antiga copa de la UEFA. El balanç, una única victòria blaugrana, dos empats i tres victòries dels bavaresos en un global de sis enfrontaments directes.

L'espectacular plantilla i l'idoni estat de forma físic i de joc del Bayern de Munic, i el balanç de tots els precedents entre els dos equips, conviden a afrontar amb el màxim respecte les semifinals contra l'equip alemany, l'actual subcampió d'Europa. El Bayern era el rival a evitar en el bombo, però el Barça, malgrat els problemes de lesions en defensa i la preocupació evident per l'estat físic de Messi, té arguments de sobres per plantar-se a la final de Wembley. Al conjunt blaugrana l'avala la trajectòria de les últimes cinc temporades i també l'últim precedent. El 2009, l'any del triplet, el Barça ja va eliminar el Bayern de Munic d'Europa. En aquella ocasió, els dos equips es van trobar en els quarts de final de la Champions i el Barça va esborrar del mapa l'equip alemany. Nit màgica a l'estadi en l'anada (4-0) i tornada de tràmit a l'Allianz Arena (1-1). Un doblet de Messi i els gols d'Eto'o i Henry van servir per deixar l'eliminatòria resolta en 45 minuts de somni. En la tornada, amb tot decidit, el Barça va empatar a un, amb gol de Keita, en un partit dirigit curiosament des de la banqueta per Tito Vilanova –Pep Guardiola havia estat expulsat per Howard Webb en l'anada al Camp Nou per protestar amb vehemència un penal claríssim no xiulat a Messi, i al tècnic de Bellcaire d'Empordà li va tocar assumir el rol de primer entrenador en el partit de tornada a Alemanya, amb Guardiola sancionat a la graderia, al costat d'Estiarte i Unzué.

L'altre precedent en la màxima competició europea es remunta a la temporada 1998/99. En aquella ocasió, els dos equips es van trobar en la fase de grups i el Barça va ser incapaç de guanyar cap dels dos partits de la lligueta. A territori alemany, l'equip de Louis van Gaal va perdre per la mínima per culpa d'un gol d'Effenberg (1-0), i en el duel del Camp Nou va caure per 1-2 (Giovanni Silva va avançar el Barça des dels onze metres, però Zickler i Salihamidzic van capgirar el resultat per als alemanys). Aquelles dues derrotes, combinades amb els dos empats contra el Manchester United, van costar l'eliminació d'Europa a l'equip de Van Gaal tot just començar, en un grup en què també va quedar eliminat el Brondby –el Bayern i el United van acabar jugant aquella mítica final al Camp Nou, amb glòria per als red devils amb gols de Solskjaer i Sheringham en el temps afegit.

L'altre cop que l'equip bavarès va deixar el Barça fora d'Europa va ser l'any 1996, en les semifinals de l'antiga copa de la UEFA. En l'anada a Munic, empat a dos amb gols d'Òscar i Hagi per al Barça i de Witeczek i Scholl per al Bayern. I en la tornada, garrotada a l'estadi (1-2). La diana d'Iván de la Peña va ser estèril per contrarestar els gols de Babbel i Witeczek.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.