Barça

A Montoya i Bartra els toca fer un salt endavant

Alternatives. Amb Puyol i Adriano lesionats i Mascherano apercebut de sanció a Europa, tots dos han d'assumir protagonisme, ni que sigui en clau de rotacions, per dosificar Alba, Alves i Piqué

Maldecaps en defensa per al tàndem Vilanova-Roura durant el pròxim mes i mig de competició. Les baixes per lesió del capità Carles Puyol i del brasiler Adriano Correia trastoquen els plans del cos tècnic per a aquest final de curs. L'absència d'aquests dos efectius deixa la línia defensiva de l'equip sota mínims, just en el moment clau de la temporada i quan la majoria de futbolistes de la plantilla comencen a sumar ja massa minuts a les seves cames. És el cas de Jordi Alba, Dani Alves, Piqué i Mascherano, que tot i demostrar que estan en un bon moment de forma, hauran de multiplicar esforços en aquest sentit. Ningú dubta a hores d'ara que tots quatre seran titulars, per exemple, en els quarts de final de la Champions contra el PSG, però l'equip necessita que homes com Martín Montoya i Marc Bartra facin ara un pas endavant, ni que sigui en clau de rotacions.

Sense Puyol ni Adriano, una inoportuna groga a Mascherano en competició europea deixaria Bartra com el recanvi lògic a l'eix de la defensa acompanyant Piqué, sempre que el cos tècnic descartés l'alternativa Song. El camerunès no ha funcionat com a central sempre que se l'ha situat en aquesta posició i si les circumstàncies obliguessin a utilitzar el de Sant Jaume dels Domenys en un partit clau com el del dia 10 d'abril seria bo que hi arribés mínimament rodat.

Bartra, poc usat

L'últim partit de Bartra amb el Barça va ser el 10 de gener en la copa, a casa contra el Còrdova (5-0). El del planter ha estat utilitzat amb comptagotes i tan sols ha disputat 369 minuts aquest curs en el global de totes les competicions. Curiosament, a Europa és on ha tingut més protagonisme, ja que va actuar de titular en els dos partits contra el Celtic. En la copa va jugar dos partits (Còrdova i Alavés) i en la lliga, per contra, és el segon futbolista de la primera plantilla menys utilitzat, amb 74 minuts –només Jonathan dos Santos ha jugat menys–. Va debutar aquest curs contra el Rayo i després va tenir minuts contra el Celta, el Mallorca i el Saragossa, curiosament els tres pròxims rivals del conjunt blaugrana en la competició domèstica.

Martín Montoya, per la seva banda, va començar la temporada amb força, jugant fins i tot al Bernabéu en la tornada de la supercopa arran de l'expulsió d'Adriano. El mal estat de forma i les lesions de Dani Alves al principi de la temporada li van obrir les portes de la titularitat al lateral dret, però de mica en mica el seu protagonisme ha anat baixant i en l'últim partit de lliga contra el Rayo, per exemple, ni tan sols va entrar en la llista. Montoya ha disputat nou partits de lliga, però és el quart integrant del vestidor amb menys minuts en aquesta competició (608). En la Champions va ser titular contra el Benfica i va jugar només tres minuts contra l'Spartak a fora. En la copa, els seus números són millors. Dels vuit partits oficials que ha jugat l'equip en el torneig del KO, n'ha jugat cinc. La seva última aparició com a titular, el 23 de febrer a casa contra el Sevilla, en partit de lliga.

En espera de més minuts a can Barça, Bartra i Montoya seran titulars avui a Toledo, en l'amistós que la selecció espanyola sub-21 disputa contra Noruega (20.30 h) –Tello, Thiago, Planas, Muniesa i Deulofeu són els altres blaugrana convocats–.