Laporta: «És una operació ideal»

Laporta explica que el fitxatge de Zlatan resol la situació de totes les parts

Pensa que Eto'o, de qui diu és el millor 9 del món, no l'estroncarà

Per ell, aquest fitxatge no s'assembla gens als de Kaká i Cristiano

El Barça espera que Samuel Eto'o i el seu representant, Josep Maria Mesalles, es posin avui mateix d'acord amb l'Inter de Milà per poder anunciar oficialment el fitxatge de Zlatan Ibrahimovic. El club català voldria poder presentar el futbolista suec entre demà i dimecres i que el jugador es pogués incorporar immediatament a l'estada que l'equip de Pep Guardiola iniciarà dimarts a Londres. El president del Barça, Joan Laporta, es va mostrar ahir molt optimista respecte a l'operació. Va explicar que està en «bona dinàmica» i pendent que el camerunès arribi a un acord amb l'Inter, però espera que no hi hagi cap problema en aquest sentit: «Vaig parlar amb Eto'o just després de la trobada amb Moratti i també sé que l'Inter ha parlat ja amb el seu representant i que José Mourinho ho ha fet amb el jugador.» Laporta va explicar que aquesta opció és ideal perquè satisfà totes les parts: «És una situació ideal, perquè incorporem un jugador de gran qualitat que substituirà el millor davanter centre del món i incorporem un davanter que també està entre els millors del món. L'operació també és bona per a Eto'o, perquè anirà a un dels millors clubs del món, amb un entrenador il·lusionat per tenir-lo a les seves ordres.» El president del Barça va dir que, de moment, no preveu un altre escenari que no sigui que Eto'o accepti l'oferta de l'Inter perquè «resol la situació de totes les parts».

El Barça només treballa en aquesta direcció, però des de la junta tenen la idea que Ibrahimovic sigui blaugrana passi el que passi amb Eto'o. Si el camerunès no es posés d'acord amb l'Inter seria venut a un altre club i s'invertirien aquests diners en el fitxatge del suec, que sempre ha estat la primera opció de Guardiola, com va reconèixer ahir Laporta quan se li va preguntar sobre això. «Sí, sí que ho era», va dir, tot i que després va rectificar: «Era una de les opcions plantejades des de l'inici. De la mateixa manera que ho eren Villa i Forlán i algun altre.» El president del Barça va dedicar unes paraules d'agraïment a David Villa, que finalment es quedarà al València després de lluitar sense èxit per fitxar pel Barcelona: «Per a ell, només puc tenir paraules d'agraïment, perquè ha fet tot el possible per venir. Vam fer una oferta que el València, incomprensiblement, no va acceptar. I dic incomprensiblement perquè ell tenia la paraula de sortir per una quantitat. Nosaltres vam oferir més perquè fos jugador del Barça, però ni així ho van acceptar.»

El fitxatge d'Ibrahimovic ja ha provocat crítiques a Madrid per la quantitat que pagarà el Barça, una cosa que a Joan Laporta no el preocupa. «Que el madridisme continuï tenint el Barça com a referència, em sembla bé», va dir, i va explicar que aquesta operació no té res a veure amb els fitxatges de Cristiano Ronaldo i Kaká pel Real Madrid: «No té res a veure. És una operació que es planteja de manera diferent, perquè hi ha un jugador que es compra, un que es ven i un que es cedeix. No té res a veure amb el que el Madrid ha invertit en fitxatges.» Per acabar, va dir que el d'Ibrahimovic no seria l'últim fitxatge i que faran un esforç per portar el que el tècnic els ha demanat.

Laporta, fill adoptiu de Sarral

Joan Laporta va fer aquestes declaracions a la localitat tarragonina de Sarral, el poble on va néixer el seu pare. Laporta va tenir l'honor de fer el pregó de la festa major de Sarral des del balcó de l'ajuntament. El president del Barça, que va viatjar acompanyat de les tres copes del triplet, va ser nomenat fill adoptiu de la localitat de la Conca de Barberà. També va visitar la Penya Barcelonista de Sarral i va signar en el llibre d'honor de la penya i també en el de l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.