Barça

Revés legal a Laporta

L'expresident del Barça i set exdirectius hauran d'avalar 23 milions

Falla en favor del soci Vicenç Pla i desestima el recurs de cassació presentat pels directius

Més problemes per a Joan Laporta i per a Alfons Godall, Jaume Ferrer, Alfons Castro, Joan Boix, Josep Cubells, Rafael Yuste i Albert Perrín, els set directius que el van acompanyar des del 2006 i fins al final del seu mandat. Ahir, la sala primera del Tribunal Suprem va decidir desestimar el recurs de cassació presentat per tots ells i va confirmar la sentència de l'Audiència Provincial que els condemna a presentar un aval per les pèrdues de l'exercici 2002/03, que va estar presidit per Joan Gaspart, però tancat per Laporta. Aquestes s'enfilen fins als 63,8 milions d'euros, però només es veuran obligats a avalar uns 23 milions –2,9 per persona– que corresponen al 15% del pressupost que el FC Barcelona va aprovar per a la temporada 2006/07. Segons la sentència, l'aval hauria haver estat presentat per la junta directiva en aquell moment, quan va iniciar el seu segon mandat, per haver acumulat pèrdues al final del primer.

L'arrel del problema recau en els famosos vuit dies del primer mandat de Laporta. El soci del Barça Vicenç Pla va portar-lo als tribunals en considerar que els vuit dies del mandat de l'exercici 2002/03 eren imputables a l'expresident i que, per tant, havia d'haver presentat un aval del 15% del pressupost de la primera temporada del seu segon mandat, la 2006/07. No ho van fer justificant que les pèrdues corresponien a l'anterior directiva presidida per Gaspart i que la Lliga de Futbol Professional els havia exonerat d'avalar pels beneficis econòmics obtinguts en la resta de temporades del seu primer mandat.

El que ahir va fer el Tribunal Suprem és denegar a la LFP la potestat de concedir aquesta classe de permisos perquè la presentació d'avals en clubs esportius professionals és, segons la llei de l'esport, un “deure legal” i que els tribunals poden exigir.

L'aval només s'executaria si l'acció de responsabilitat interposada pels socis del FC Barcelona contra Joan Laporta i els seus directius certifica que van existir pèrdues durant els anys que van dirigir el club.

Laporta es va assabentar de la notícia abans de marxar cap als Estats Units –ha de fer una conferència a Orlando–, però no té previst pronunciar-se fins que el soci Vicenç Pla faci el proper moviment. S'ha de recordar que ja va sol·licitar l'endarreriment de la presentació de l'aval fins que no fallés el Tribunal Suprem per les conseqüències jurídiques i econòmiques d'una sentència contrària i per un acte de servei al club, segons va afirmar, després de les paraules de suport de Pep Guardiola a Laporta i els set afectats. Els directius afectats i altres que també van acabar el mandat de Laporta estan força preocupats pel desenllaç final de l'acció civil de responsabilitat.

L'actual junta directiva, per la seva part, donarà la seva versió aquest migdia després de la reunió celebrada ahir.

Homenatge avui a Nicolau Casaus

Nicolau Casaus va dedicar gairebé tota la seva vida al Barça. Com a seguidor, com a soci, com a candidat a la presidència, com a directiu, com a gran ambaixador de les penyes..., per al barcelonisme va ser molt més que un directiu. Per això, el club ha triat el centenari del seu naixement per retre-li homenatge. Jordi Cardoner, vicepresident de l'àrea social del club i nét de Casaus, serà l'encarregat de donar la benvinguda als assistents a l'homenatge d'avui. Una glosa de la figura de Casaus, i una taula rodona seran alguns dels actes previstos.

El clàssic de lliga es jugarà el dissabte 2 de març a les quatre de la tarda

Falta que la LFP ho faci oficial, però el més probable és que el Madrid-Barça de lliga es jugui el dissabte 2 de març a les quatre de la tarda. El president de Mediapro, Jaume Roures, va assegurar ahir en una entrevista a El món a RAC1 que li sembla “perfecte” aquest horari per al clàssic de lliga. “No només ho veig viable, sinó que jo crec que es farà així. Algú es perdrà un Madrid-Barça perquè es jugui a les quatre de la tarda? No”, va argumentar Roures. De fet, pel president de la productora, les quatre de la tarda és un horari “encara millor [que el de les 12 hores]” per al continent asiàtic. Aquest partit es disputarà només quatre dies després de la tornada de la semifinal de copa del Rei que enfronta els homes de Tito Vilanova i els de José Mourinho al Camp Nou –el 26 de febrer–. El Real Madrid va demanar fa menys d'una setmana a la Lliga de Futbol Professional (LFP) que el matx es jugués, precisament, el dissabte 2 a les quatre, per tenir més temps per preparar la tornada dels vuitens de final contra el Manchester United, que els blancs jugaran només quatre dies després del clàssic, el dimarts 5 de març. De fet, la LFP ja havia refusat que es disputés el divendres dia 1 com volien els de Mourinho. En canvi, el FC Barcelona tindrà una setmana per recuperar-se, ja que els blaugrana no jugaran la tornada de l'eliminatòria contra el Milan fins a deu dies després del clàssic.

Pinto renova fins al 2014

José Manuel Pinto serà jugador del FC Barcelona fins al 2014. El gadità va signar ahir, en presència del president Sandro Rossell i el vicepresident esportiu Josep Maria Bartomeu, el contracte que el lligarà al club fins al 30 de juny del 2014. Durant l'acte, el porter es va mostrar molt feliç en tot moment i va assegurar que, al final, el treball i la il·lusió donen resultats: “Sóc un fidel creient que s'han de perseguir els somnis”, va dir, i va afegir: “Tinc la il·lusió intacta, com un nen petit. Això dóna molta força i em sento, amb 37 anys, com si en tingués 18.” Un dels elements que fan feliç Pinto és formar part un any més d'una plantilla que el porter va considerar única.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.