Barça

Aquesta cara em sona

De nou, el Milan. El Barça ja es va enfrontar quatre cops el curs passat amb l'equip llombard, rival ara a vuitens (l'anada, el 20 de febrer i la tornada, amb el retorn de Bojan al Camp Nou, el 12 de març)

Ni el Galatasaray ni l'Arsenal ni el Porto ni tampoc el Xakhtar Donetsk. El Barça es tornarà a veure les cares amb el Milan, set vegades campió d'Europa. El conjunt llombard, rival dels blaugrana en la lliga de campions de la temporada passada tant en la fase de grups com en els quarts de final, serà ara l'obstacle a superar en els vuitens. Així ho va determinar l'atzar en el sorteig celebrat ahir al migdia a Nyon (Suïssa), que va tenir Gianni Infantino, secretari general de la UEFA, com a mestre de cerimònies, amb l'ajuda de l'exmadridista Steve McManaman. Els de Tito Vilanova jugaran l'anada a San Siro el dimecres 20 de febrer i la tornada, al Camp Nou, serà el dimarts 12 de març.

“Un Milan-Barça sempre sona bé”, va comentar el director esportiu blaugrana, Andoni Zubizarreta, un cop es va conèixer el resultat del sorteig, a més d'afegir que “el Milan sempre és un equip dur i difícil i amb moltíssima història, un camp enorme de futbol, bons jugadors i Bojan”. I és que la tornada del davanter de Linyola al Camp Nou serà un dels atractius d'una eliminatòria amb olor de clàssic però en la qual el Barça s'entreveu com a clar favorit, tant per plantilla com pels resultats dels dos equips aquesta temporada. Tot i això, el mateix Zubi avisava: “El sorteig del desembre enganya molt, perquè com estan els equips llavors té poc a veure amb com estan al febrer.” I afegia: “Els grans equips tenen una ànima gran dins quan la Champions recupera aquell esperit de la copa d'Europa, per tant, pot passar qualsevol cosa.” En la mateixa línia es mostrava el vicepresident esportiu, Josep Maria Bartomeu: “No està en el seu millor moment, però el futbol canvia d'una setmana a l'altra. Aquest nom tan gran fa por, però sortirem amb les màximes aspiracions.”

En el club rossonero, el tècnic, Massimiliano Allegri, no dubtava a afirmar que s'enfrontaran “amb l'equip més fort del món”, tot i que no es donava per vençut: “Igualment, intentarem passar el torn, i esperem tenir més sort que l'any passat.” Adriano Galliani, administrador delegat del conjunt llombard, també es va desfer en elogis per al Barça, del qual va dir que “juga el futbol més maco del món i que té els millors jugadors del món”.

Satisfacció al vestidor

La plantilla també va valorar el futur enfrontament contra el Milan, i un dels jugadors que es va mostrar més entusiasmat amb el duel contra els llombards va ser el capità, Carles Puyol, com així ho va assegurar en roda de premsa: “Estic molt content del sorteig. Ja vaig dir que volia que ens toqués el Milan, i ens ha tocat. No perquè sigui fàcil, sinó perquè sempre m'ha agradat el Milan, i jugar allà és espectacular.” El de la Pobla de Segur admetia que els dos conjunts es coneixen molt “però també amb altres equips” i reconeixia també que “és especial jugar contra Bojan, un bon amic”, a qui va desitjar “el millor”. Per la seva banda, Cesc destacava a les xarxes socials que seria “una gran eliminatòria”.

BARTOMEU

“No està en el seu millor moment, però el futbol canvia i el nom del Milan fa por”

CARLES PUYOL

“Estic molt content. Sempre m'ha agradat el Milan, i jugar allà és espectacular”
“El Milan sempre és un equip dur i difícil, i amb moltíssima història”

ALLEGRI

“Ens enfrontarem amb el millor equip del món i esperem tenir més sort que l'any passat”

El United i el calendari, enemics del Madrid

Cap dels dos estava content. Els uns i els altres ho vestien d'èpica, de grans duels, d'enfrontaments entre gegants, però era el rival que menys volien. El Real Madrid va quedar aparellat amb un dels papus del sorteig de la lliga de campions, el Manchester United. I amb la tornada a Old Trafford. El líder de la Premier té una davantera capaç d'intimidar qualsevol i provocar calfreds a Florentino Pérez, amb Wayne Rooney i Robin van Persie, però fa anys que fallen a l'hora de trobar un mig del camp consistent i el mateix passa a la rereguarda. L'enfrontament estarà carregat de morbo i no es pot perdre de vista el calendari. Mourinho ja deu tenir el discurs preparat. L'anada contra el United serà el 13 de febrer i la tornada, el 5 de març. Els problema per als madridistes és que el duel d'Old Trafford serà tres dies abans de rebre el Barça al Bernabéu. I, a sobre, els blaugrana podran descansar, perquè l'enfrontament amb el Milan serà una setmana més tard, el dia 12. Per si no n'hi hagués prou, si fan els deures es podrien trobar en les semifinals de la copa del Rei. En una setmana, doble duel amb el Barça i visita al United.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.